Video 10 ani de petiţii şi mai multe tragedii, preţul plătit pentru montarea unui semafor pe o stradă din Bucureşti. Oamenii din zonă se tem pentru siguranţa lor
A fost nevoie de o nouă tragedie şi trei zile de proteste pentru ca autorităţile să ia măsuri! Primăria Capitalei a decis într-un final să monteze un semafor pe o stradă intens circulată din sectorul 5. Asta deşi oamenii din zonă au atras atenţia ani întregi că se circulă cu mare viteză şi se tem pentru siguranţa lor. Nu mai departe de marţi, un elev de 19 ani a murit după ce a fost lovit de o maşină chiar pe trecerea de pietoni.
După 10 ani de solicitări și multe tragedii produse chiar sub ochii lor, locuitorii de pe strada Antiaeriană din Capitală au reuşit să convingă autorităţile - se va monta, în sfârșit, un semafor care să limiteze numeroasele accidente produse pe drumul pe care îl numesc ''strada morții''.
Gabriela Drăghia, inițiator: Eu sunt mutată chiar de la început, de când s-au dat în folosință locuințele și personal am ținut lumânarea a trei persoane pe trecerea de pietoni...Nici nu știi la ce să te rogi și stai tot timpul cu frică că nu știi cine urmează...
Încă din anul 2012, locatarii blocurilor au tot cerut poliţiei şi administraţiei locale să intervină, pentru a stopa şoferii care circulă peste viteza legală
"Ar trebui mai multe controale... Un sens giratoriu, ceva care să mai încetinească nebunia... Aici se circulă peste 70, 80 la oră", povesteşte un bărbat.
- "Mami, erau adidași pe jos, n-am avut curaj să mă uit". Băiat de 19 ani, ucis pe o trecere de pietoni din...
- Impact fatal lângă un cimitir din Bucureşti. Un şofer de 26 de ani a murit, după ce a intrat cu maşina într-un...
- Doi bărbaţi, morţi pe DN1 într-un accident grav. Singurul supravieţuitor este un tânăr de 22 de ani,...
Bogdan Dinu, reporter Observator: De la începutul anului şi până în prezent, peste 250 de șoferi au fost sancționați de poliţiştii rutieri, după ce au fost surprinși de aparatul radar cu o viteză mai mare de 50 de kilometri pe oră, atât cât permite legea pe acest de drum.
În același interval, cinci șoferi au primit sancțiuni pentru că nu au acordat prioritate la trecerea pietonilor. Cu siguranţă însă, mulţi alţi conducători auto care au încălcat legea au scăpat însă nesancţionaţi.
În anul 2017, în urma solicitărilor făcute de cetățeni, primăria le-a transmis că ia în calcul montarea unui semafor cu buton. Acum, după alte zeci de accidente mai mult sau mai puţin grave, autoritățile promit, din nou că intersecția va fi semaforizată.
Primăria Municipiului București: S-a aprobat montarea unui semafor cu buton pe Șoseaua Antiaeriana X str. Vasile Cojocaru. Totodată, Administrația Străzilor a montat în zonă indicatoare de treceri de pietoni cu părți reflectorizante.
Locatarii din zonă spun că nu vor înceta protestele până când nu vor vedea efectiv că încep lucrările
"Acesta... Această parte, din punctul de vedere al unora care răspund despre ce înseamnă străzi și siguranța noastră pe străzi este rezolvarea", explică o femeie.
Jean Teodorescu, instructor auto: Limitatoarele de viteză nu pot fi montate pe strada respectivă datorită autobuzelor, datorită mijloacelor de transport public de persoane, pentru că vă dați seama ce s-ar întâmpla în acel troleibuz. Semafoarele ar reglementa foarte mult situația...
Pe lângă semafor, înaintea trecerilor de pietoni de pe Șoseaua Antiaeriană ar urma să apară și benzi rezonatoare, dar și indicatoare rutiere de presemnalizare a zebrelor.
În perioada următoare, urmează să se facă benzi rezonatoare în acea zonă și să se instaleze indicatoare rutiere de presemnalizare trecere pietoni, potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti.
Numai în acest an, 17 accidente au avut loc pe Șoseaua Antiaeriană. Două persoane și-au pierdut viața.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰