Antena Meniu Search
x

Opt soldaţi români au fost răniţi în Afganistan, într-un atentat în care au fost ucişi 11 copii

Opt soldaţi români răniţi la Kabul. Unsprezece copii au fost ucişi într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană comis de un kamikaze presupus a fi taliban.

UPDATE: Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a precizat că cei opt militari răniţi luni în Afganistan în explozia unei maşini-capcană sunt în afara oricărui pericol şi primesc îngrijiri medicale în Kandahar: "Vestea bună este că toţi cei opt militari sunt în afara oricărui pericol. Suntem în legătură permanentă cu echipa de comandă din Afganistan, pentru a putea fi la curent cu evoluţia stării medicale a colegilor noştri, medicii le acordă ajutorul de specialitate. Leziunile pe care le-au suferit nu le pun viaţa în pericol. Este un eveniment pe care nu ni l-am fi dorit. Mă gândesc cu mare tristeţe şi la militarii noştri, şi la familiile lor, suntem aproape de ei."

UPDATE: Jurnalistul afgan Bilal Sarwary a scris pe contul personal de twitter că un oficial al provinciei Kandahar l-a informat despre starea răniţilor, iar unul dintre militarii români e în stare critică.

UPDATE: Mircea Duşa, secretar de stat în Ministerul Apărării a declarat la Antena 3 că starea militarilor români este stabilă, fiind internaţi în spital. Convoil românesc era format din patru vehicule şi a fost ţinta atentatului cu maşina capcană.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opt soldaţi români răniţi la Kabul. Unsprezece copii au fost ucişi într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană comis de un kamikaze presupus a fi taliban, lângă o moschee în sudul Afganistanului, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al poliţiei, citat de agenţia germană de presă DPA, care precizează că printre răniţi se numără şi soldaţi români.

Şaisprezece persoane, inclusiv civili, poliţişti şi soldaţi români au fost răniţi în atacul comis în districtul Daman, unde a fost atacat un convoi românesc.

Kamikaze s-a aruncat în aer cu vehiculul când un convoi de trupe străine trecea în apropiere, a precizat poliţia.

Talibanii încă nu au confirmat dacă se află în spatele atacului, care este separat de un dublu atentat sinucigaş cu bombă comis în capitala Kabul mai devreme în timpul dimineţii de luni.

Opt militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei 'Vulturii Carpaţilor' din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni, 30 aprilie, în Afganistan, în jurul orei 9,00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ţinta unui autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device). Militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului, după care au fost evacuaţi la spitalul militar din Kandahar, unde se află în stare stabilă. Numele lor vor fi făcute publice după anunţarea familiilor, a informat Ministerul Apărării Naţionale prin intermediul unui comunicat.

Conform aceleiaşi surse, militarii din Câmpulung Muscel execută o misiune în Afganistan în perioada februarie - august. Este vorba despre misiuni specifice de asigurare a protecţiei forţei din baza aeriană militară Kandahar şi misiuni de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Opt soldaţi români au fost răniţi în Afganistan, într-un atentat în care au fost ucişi 11 copii