Antena Meniu Search
x

Soldaţii americani pe pajiştea vâlceană! Peste 2.000 de militari NATO se pregătesc de un nou exerciţiu de amploare

Peste două mii de soldaţi NATO se pregătesc pentru exerciţiul militar Saber Guardian! Până atunci, şi-au instalat tabăra printre. vaci şi capre, pe izlazul din comuna vâlceană Mihăeşti. Sătenii sunt mândri de asta şi unii dintre ei chiar s-au împrietenit cu americanii.

Vezi și

Peste două mii de soldaţi NATO se pregătesc pentru exerciţiul militar Saber Guardian! Până atunci, şi-au instalat tabăra printre vaci şi capre, pe izlazul din comuna vâlceană Mihăeşti. Sătenii sunt mândri de asta şi unii dintre ei chiar s-au împrietenit cu americanii.

La Mihăeşti, islazul a fost împărţit. Pe jumătate stau animalele la păscut, iar cealaltă jumătate le-a fost dată americanilor, pentru campare. Iar sătenii chiar insistă să lege prietenii cu tinerii soldaţi. Şi le iese, în stilul nostru românesc. 

Alţi săteni, însă, sunt supăraţi că păşunea le-a fost ocupată de străini. Tot satul îi ştie pe soldaţi, iar localnicii îi urmăresc pas cu pas.

Mai mult, în aşteptarea soldaţilor şi autorităţile locale au pus mâna pe treabă, să facă impresie bună.

Cât despre eventuale poveşti de dragostea ca în filme între militarii americani şi fetele din sat, oamenii cred că nu ar fi tocmai o carte de vizită bună.

În următoarele zile, în comuna vâlceană vor ajunge 2.500 de soldaţi NATO.

Soldatii NATO vor participa la exerciţiului militar Saber Guardian ce va avea loc în perioada 16 - 20 iulie şi la care participă militari din 22 de ţări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Soldaţii americani pe pajiştea vâlceană! Peste 2.000 de militari NATO se pregătesc de un nou exerciţiu de amploare