Antena Meniu Search
x

Video Soldaţii daci şi romani, nimfele şi gladiatorii, paradă desprinsă parcă din cărţile de istorie, pe străzile din Buzău

A fost spectacol de lumini, pe străzile din Buzău. Soldaţi daci şi romani, nimfe şi gladiatori pregătiţi de luptă au putut fi admiraţi într-o paradă cu torţe, desprinsă parcă din cărţile de istorie. Totul spre încântarea spectatorilor, care s-au putut bucura de o reprezentaţie de excepţie în deschiderea Buzău Fest. 

de Redactia Observator

la 02.06.2023, 08:01

Vezi și

Soldaţii daci şi romani au atras ca un magnet spectatorii din Buzău, iar cei mai mulţi au mers să vadă o lecţie de istorie pusă în scenă de voluntari. Aceştia au purtat costume ca pe vremea lui Traian şi Decebal. 

Reporter: Ce v-a atras atenţia în seara aceasta, mai ales că aţi venit şi cu fetiţa?

Turist: Costumaţia, în primul rând, tradiţiile, istoria că mie îmi place istoria şi am vrut să vadă şi fetiţa. 

Turist: În primul rând că putem afla ce s-a întâmplat în trecutul istoric al României şi că e pentru copii, cel mai important e pentru ei. 

Liviu Zgîrciu, coordonator Garda Apullum: Uite că buzoienii ne aşteaptă cu drag. Multă lume venită la deschidere. De fiecare dată a fost foarte multă lume. Îmi place foarte mult că publicul interacţionează cu noi. Vine, întreabă, intră în poveştile noastre. 

Iar pe lângă daci şi romani, spectatorii au putut urmări şi o reprezentaţie de dans făcută cu măiestrie şi eleganţă de frumoasele nimfe medievale. 

Turist: Mi-a plăcut foarte mult tot ce am văzut. Mie mi-au plăcut fetele îmbrăcate în alb foarte mult.  Cum au dansat şi costumaţia. Şi mie la fel. 

Turist: Totul ne-a plăcut. Luminile costumaţiile, dansurile, toate. E prima dată când văd aşa ceva şi mi-au plăcut foarte mult. 

Parada de seara trecută a dat startul evenimentului Buzău Fest, care o să aibă loc în acest weekend în Sărata Monteoru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Soldaţii daci şi romani, nimfele şi gladiatorii, paradă desprinsă parcă din cărţile de istorie, pe străzile din Buzău