Antena Meniu Search
x

Video Solicitările șoferilor de autobuz din Constanța pentru a renunța la grevă. Lider sindical: "Lumea s-a săturat de minciuni"

Transportul în comun a fost blocat azi în Constanţa. Şoferii de autobuz au refuzat să mai plece pe traseu, nemulţumiţi că negocierile pentru salarii bat pasul pe loc. Angajaţii regiei cer o marire de 10% şi un spor de 15% pentru condiţii grele de muncă. Administrația locală refuză însă.

de Redactia Observator

la 01.11.2021, 20:04

Vezi și

Zeci de angajați ai companiei de transport public în comun din Constanța au protestat încă de la primele ore ale dimineții. Șoferii de autobuz au amenințat de săptămâna trecută că nu vor pleca în curse dacă nu primesc creşterile salariale cerute și sporuri mai mari. 

Șofer: Se fac ore foarte multe, nu sunt plătite conform legii. N-avem repaos săptămânal, lucrăm 7 din 7.

Toma Daniel, lider sindical: Lumea s-a săturat de minciuni. Am fost minţiţi de anul trecut, de când este domnul primar. Am avut şi întâlnire cu dânsul în ianuarie, ne-a promis, am avut şi în vară, ne-a promis. A trecut un an şi nu s-a întâmplat nimic.

Un șofer debutant nu câștigă mai mult de 2500 de lei

Pe acelaşi subiect

Pentru asta lucrează în fiecare lună peste 200 de ore. În jur de 3.500 de lei primeşte în schimb un conducător auto cu aproape 20 de ani de vechime. 

Șofer: Un şofer face 200-300 de euro. Şi călători avem, nu avem cartofi, avem călători, oameni. Faci 12 ore la volan cu oamenii, nici pauze, numai batjocură.

Liderii sindincali au explicat că negocierile referitoare la noul contract colectiv de muncă stagnează de trei luni de zile și nu se întrevede nicio cale de înțelegere cu conducerea Regiei de Transport sau cu Municipalitatea.

Gheorghe Bogdan, preşedinte sindicat: S-au terminat toate posibilităţile legale de a negocia. Răbdarea oamenilor a ajuns la limită. Nu mai au încredere în nimeni angajaţii. Se simt păcăliţi, se simt umiliţi şi de aceeau au recurs la această formă de protest.

Primarul Vergil Chiţac a reacţionat printr-un mesaj pe Facebook, în care îi dojeneşte pe protestatari că i-au lăsat pe constănţeni fără transport public.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Greva din Constanța a paralizat transportul, iar oamenii au aşteptat degeaba autobuzele

Localnic: În staţie am stat aproape 20 de minute şi n-a fost în regulă, am luat-o pe jos.

Regia a anunţat că îşi cere scuze pentru situaţia creată (INTRĂ CARTON 2) şi caută soluţii pentru reluarea transportului în comun în cel mai scurt timp.

Reacţia companiei de transport public: În contextul protestului ce a paralizat astăzi transportul în comun pe raza municipiului Constanţa, conducerea companiei de transport depune eforturi pentru găsirea unor soluţii adecvate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Solicitările șoferilor de autobuz din Constanța pentru a renunța la grevă. Lider sindical: "Lumea s-a săturat de minciuni"