Antena Meniu Search
x

Soluție de curățare, vândută drept spirt în mai multe farmacii din Constanța

Șase farmacii din Constanța au primit amenzi în valoare 57.000 de lei, după ce polițiștii au descoperit că vindeau soluții de curățare în loc de spirt. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 01.04.2020, 12:48

Soluție de curățare, vândută drept spirt în mai multe farmacii din Constanța - Politia Romana

Șase farmacii din Constanța au primit amenzi în valoare 57.000 de lei, după ce polițiștii au descoperit că vindeau soluții de curățare în loc de spirt. 

Oamenii legii au confiscat marfa găsită și au aplicat amenzi unităților farmaceutice. 

”În perioada 30-31 martie, polițiștii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, cu sprijinul inspectorilor D.G.A.F.P. Constanța au efectuat verificări la șase puncte de lucru ale unei unități farmaceutice din județul Constanța, cu privire la respectarea normelor referitoare la comercializarea produselor de protecție împotriva COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă. 

Mii de litri de soluție de curățare, vândută drept alcool sanitar

Oamenii legii au fost identificate 581 de sticle (290,5 litri) de soluție de curățare, care era comercializată drept alcool sanitar.

De asemenea, polițiștii au descoperit 21 de cutii cu mănuși, în valoare de 2.100 de lei, care erau expuse spre comercializare fără a avea afișat prețul de vânzare, precum și 179 de sticle (89,5 litri) cu lichid dezinfectant pe a căror etichetă nu era specificat termenul de valabilitate.

Polițiștii au aplicat șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 57.000 de lei, la Legea 12/1990 și au ridicat, în vederea confiscării, bunurile, evaluate la 13.186 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi reciclat până acum ambalaje prin sistemul garanţie - returnare?

Observator » Evenimente » Soluție de curățare, vândută drept spirt în mai multe farmacii din Constanța