Antena Meniu Search
x

Video Soluţiile ingenioase găsite de traficanţi pentru a-şi proteja culturile de canabis

Culturile de canabis au împânzit România. Tone de plante au fost confiscate de poliţişti, doar în această săptămână, în mai multe judeţe. Traficanţii devin tot mai ingenioşi şi caută locuri izolate pentru a-şi creşte, la propriu, afacerile ilegale. Chiar şi un fost procuror din Vrancea se află pe lista lungă de reţineri făcute de anchetatori.

de Redactia Observator

la 07.10.2023, 09:13

Vezi și
  • Culturile de canabis au împânzit România.

O cultură imensă de canabis a fost descoperită de procurorii DIICOT în judeţul Timiş. Şase persoane se ocupau de afacerea ilegală. 

Plantaţia se întindea pe aproximativ 4 mii de metri pătraţi şi, ca să nu fie observată, a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie deasă. Suspecţii au creat inclusiv un sistem de irigaţie cu apă din râul din apropiere şi au montat inclusiv camere de supraveghere care transmiteau imagini live. 

Cu toate acestea, doi indivizi au reuşit să fure în mod repetat plante şi le-au vândut. Poliţiştii au pus mâna pe ei înaintea traficanţilor. Aşa au descoperit cultura. O jumătate de tonă de plante de canabis şi muguri au fost ridicate de la adresele inculpaţilor. Pe piaţa neagră, au o valoare de peste un milion de euro. 

Toţi cei 8 au fost iniţial reţinuţi pentru 24 de ore. Seara trecută, magistraţii au decis măsura arestului preventiv pentru 6 dintre ei. Ceilalţi doi rămân sub control judiciar.

Pe acelaşi subiect

Şi în Gorj, un bărbat de 32 de ani a pus la punct o cultură de canabis pe o sută de metri pătraţi, pe un teren care a aparţinut Complexului Energetic Oltenia, chiar lângă termocentrala Rovinari, un obiectiv strategic al României.

Canabisul era plantat în zeci de găleţi şi ghivece, într-un mărăciniş. Accesul este aproape imposibil. Iar individul şi-a improvizat până şi un sistem prin care iriga plantele. 

Un investigator sub acoperire a cumpărat droguri de la bărbat de două ori. A fost prins în flagrant, iar surse Observator spun că anchetatorii au aflat unde este cultura pentru că tânărul își verifica plantaţia supravegheată video, de pe telefon, chiar din sediul Poliției.  

Ca să ajungă la plantaţia ilegală de canabis, procurorii au fost nevoiţi să defrişeze zona şi să taie mărăcinii cu drujba. 

Oamenii din zonă au rămas muţi de uimire când au aflat ce caută acolo mascaţii. 

Localnic: Cine pune aici canabis, că aici sunt numai ţărani. Nu ştiu ce e ăla canabis şi cu ce se mănâncă 

Mascaţii au descins şi în casa unui fost procuror din Vrancea. Bărbatul de 65 de ani îşi camuflase plantaţia de canabis în viţă-de-vie. Aproape 250 de plante au fost confiscate. Acesta le-a declarat anchetatorilor că voia să încerce o reţetă specială de...plăcintă.

La începutul săptămânii, ofiţerii antidrog au făcut o altă captură impresionată, care valora circa 10 milioane de lei. Cultura ilegală a fost descoperită de doi săteni într-un lan de porumb din Neamţ. În loc să sune la 112, bărbaţii au încercat să se îmbogăţească. Au fost reţinuţi împreună cu proprietarul plantaţiei.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Soluţiile ingenioase găsite de traficanţi pentru a-şi proteja culturile de canabis