Video Spitalele din Ploieşti, fără apă caldă şi căldură. Primarul promite că situaţia se va remedia "în curând"
Pentru ploieşteni, lipsa apei calde a devenit deja o normalitate, însă pentru pacienţii spitalelor care nu deţin centrale termice este un coşmar, mai ales în prag de iarnă. Aşa se face că managerii unităţilor spitaliceşti sunt acum nevoiţi să găsească soluţii, mai ales în cazul secţiilor de nou-născuţi.
Ploieştiul anului 2022, materinitatea din oraş. Din cauza lipsei agentului termic, directorii unităţii medicale au apelat la tot felul de soluţii, pentru a proteja nou-născuţii. "Folosim incubatoarele pe care le avem şi care îndeplinesc toate normele. În schimb situaţia este destul de neplăcută în cazul în care se alăptează", a declarat Călin Boeru - Maternitatea Ploieşti.
Ne aflăm într-unul dintre saloanele secţiei de terapie intensivă, aici unde stau copilaşii născuţi prematur dar şi cei care au nevoie de fototerapie. În cazul în care unul dintre aceste incubatoare este liber, chiar şi copii născuţi la termen sunt aduşi aici pentru a li se asigura căldura necesară. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti căldura este asigurată, în saloane, prin intermediul unor aparate de aer conditionat, prevăzute cu invertoare. La fel se întâmplă şi în cazul secţiei externe de boli infecţioase. Sătui de promisiuni, managerii caută soluţii pentru a asigura independenţa energetică a unităţilor medicale.
"Noi am aflat în august ca sunt probleme şi ni s-a garantat de mai multe ori ca la 1 septembrie, că în 15 septembrie, că în 15 octombrie... iată suntem în 18 octombrie şi nu s-a întâmplat nimic. Suntem în faza de a depune un proiect european, cu finanţare nerambursabilă, pentru asigurarea independenţei energetice a spitalului, împreună cu Consiliul Judeţean", a declarat Bogdan Nica - manager SJU Ploieşti. Primarul municipiului, Andrei Volosevici, promite însă că "ploieştenii vor beneficia de apă caldă şi căldură în curând".
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰