Antena Meniu Search
x

Criză gravă de medici, la Târgu Jiu. Măsura neobişnuită luată la Spitalul de Urgenţă pentru a se asigura gărzile

Vezi și

"Spital de stat, angajez medici din mediul privat pentru gărzi şi ture neacoperite." Aşa ar suna un anunţ la mica publicitate, la Târgu Jiu, acolo unde spitalele de stat au rămas fără doctori. Unii au plecat să lucreze în clinici particulare, alţii, în străinătate.

Managerul spitalului a dat două anunţuri care se referă la atribuirea unor contracte de prestări servicii. Unul dintre ele fiind pentru 66 de ore de gardă în cadrul secţiei de balneo-fizio-terapie.

Celălat anunţ este pentru secţia de urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Nu se pot întocmi graficele de gărzi, iar primii care suferă sunt pacienţii.

Deocamdată, managerul unităţii medicale a găsit o soluţie de avarie. Cam costisitoare, dar temporară. Asta până când vor scoate spitalul va scoate la concurs posturile neacoperite.

 Tiberiu tătaru, manager spital:

Spitalul judeţean a decis ca pentru o perioadă limitată de timp să recurgă la această metodă de a acorda contracte de prestări servicii pentru a reuşi să asigurăm activitatea.

Însă nu e un caz singular. E criză de medici în tot judeţul Gorj.

 În ultimii ani, din spitalele din Gorj au plecat 14 medici pentru a lucra în străinătate sau în mediul privat, de asemenea, 20 de doctori s-au pensionat, lucru care a dus la îngreunarea activităţii, mai ales în serviciile de gardă.

O altă opţiune pentru spitalele în criză ar fi doctorii deja pensionaţi. Legea prevede ca persoanele care au împlinit 70 de ani să mai poată profesa în cadrul spitalului, dar nu mai mult de un an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Criză gravă de medici, la Târgu Jiu. Măsura neobişnuită luată la Spitalul de Urgenţă pentru a se asigura gărzile