Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Spitalul din Jimbolia pune lacătul pe Secţia de Pediatrie. Părinţii sunt revoltaţi: "Pentru un copil câteva minute contează foarte mult"

Veşti proaste de la micuţul Spital "Doctor Karl Diel" din Jimbolia. La sfârşitul lunii august, Consiliul Local al oraşului a aprobat desfiinţarea Secţiei de Pediatrie.

de Redactia Observator

la 05.09.2018 , 10:29

Spitalul din Jimbolia pune lacătul pe Secţia de Pediatrie. Unde vor fi trataţi copiii bolnavi Spitalul din Jimbolia pune lacătul pe Secţia de Pediatrie. Unde vor fi trataţi copiii bolnavi

Veşti proaste de la micuţul Spital "Doctor Karl Diel" din Jimbolia. La sfârşitul lunii august, Consiliul Local al oraşului a aprobat desfiinţarea Secţiei de Pediatrie. Se pare că una dintre cauze este lipsa medicilor.

Drept urmare, copiii care vor avea nevoie de ingrijiri medicale vor fi trataţi doar ambulatoriu, prin "servicii medicale de spitalizare de zi cu paturi".

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La propunerea executivului Primăriei Jimbolia şi a Spitalului Orăşenesc "Karl Diel" Jimbolia, în 30 august, Consiliul Local Jimbolia a aprobat în cadrul şedinței ordinare, cu 10 voturi pentru, 1 vot împotrivă, 4 abțineri (2 absenți), modificarea structurii organizatorice a Spitalului Orăşenesc "Karl Diel" din Jimbolia, astfel:

A. Compartimentul Pediatrie (se închide), în prezent cu 10 paturi, devine Compartimentul Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, cu 13 paturi spitalizare continuă.

B. Secția Medicină Internă, 28 de paturi spitalizare continuă, din care:

- 5 paturi cardiologie

- 5 paturi neurologie

- 8 paturi medicina interna

-10 paturi recuperare, medicină fizică şi balneologie,

devine Secția Medicină Internă, cu 25 de paturi, din care:

- 6 paturi cardiologie

- 6 paturi neurologie

- 13 paturi medicina internă.

C. Activitatea medicală în specialitatea Pediatrie se va desfăşura prin servicii medicale de spitalizare de zi cu paturi şi Cabinet medical ambulatoriu.

În urma acestei decizii, mii de copii din Jimbolia şi zonele limitrofe vor fi direcţionaţi către alte spitale pentru a putea primi îngrijiri medicale.

Oamenii sunt revoltaţi şi spun că "ar trebui un protest pentru asta".

"Au fost doctori în Jimbolia şi chiar foarte buni care au venit de urgenta de acasa, pe care i-a interesat soarta copiilor, au dat tot ce au putut pentru a vedea copilul bine. Dar se pare ca Jimbolia nu are nevoie de astfel de medici...Lucrurile nu trebuie lasate asa, pentru un copil cateva minute conteaza foarte mult, si o spun din proprie experienta", a scris pe Facebook o mamă revoltată.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Spitalul din Jimbolia pune lacătul pe Secţia de Pediatrie. Părinţii sunt revoltaţi: "Pentru un copil câteva minute contează foarte mult"