Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Sportul pentru care pasionați din toată țara și-au dat întâlnire în Vama Veche. Pare simplu, dar e un cocktail de senzații tari

Echilibru, curaj şi perseverenţă. De asta e nevoie pentru a practica stand up paddle, un sport care face vacanţa la mare plină de adrenalină. Pasionaţii şi-au dat întâlnire în Vama Veche, la un concurs dedicat atât profesioniştilor, cât şi amatorilor. Vântul puternic nu i-a împiedicat pe turişti să participe la competiţie. Ba din contră. Provocarea a fost mai mare şi mai interesantă. 

de Cristina Niță

la 24.08.2024 , 19:49

Pare simplu, dar stand up paddle este un cocktail de senzaţii tari: stăpânire de sine, adrenalină şi libertate. Deşi vântul a bătut cu putere la malul mării, nimic nu i-a oprit pe cei hotărâţi să câştige concursul. Pentru David, pasiunea şi perseverenţa au dat roade. 

"Eu fac stand up paddle că un sport de performanță, mă antrenez zilnic. Antrenamente serioase m-am apucat de vreo 2 ani și jumătate, așa de vreo 8 ani, dar mai mult în joacă", a declarat David Marinescu, concurent.

Nu oricine poate face stand up paddle la nivel profesionist. Sportul este costisitor

Vezi și

"Pentru profesioniști este un sport foarte scump. O placă este între 3.000 și 4.000 de euro, o placă nouă, rigidă, iar cea gonflabilă undeva la 2.500 de euro", a explicat Victor, concurent

Pe acelaşi subiect

Oricine a putut participa la concurs: competiţia include curse pentru profesioniști, amatori şi juniori. 

"Avem oameni care participa de 11 ani la aceste competiții. Încercăm să standardizăm toate categoriile pentru a ne pregăti pentru o evantuală participare a sportului la olimpiadă", a spus Tiberiu Balică, organizator.

Mulţi turişti şi-au încercat norocul. Impresia artistică şi galeria au contat pentru o primă încercare. Cea mai lungă şi dificilă cursă, de 6 kilometri, a fost câştigată de o tânără de 17 ani din Bucureşti. Gloria Ştefănescu este campioană naţională şi participă la concursuri de 9 ani. 

"A fost o cursă foarte grea, sincer. Bate vântul foarte rău și asta este pentru mine e cea mai mare problemă. Fac stand up paddle din aproximativ 2015", a mărturisit loria Ştefănescu, concurentă.

La evenimentul din Vama Veche au participat 80 de persoane. După concurs, iubitorii sportului pe apă s-au relaxat într-o zonă special amenajată unde un DJ a întreţinut atmosfera. 

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » Sportul pentru care pasionați din toată țara și-au dat întâlnire în Vama Veche. Pare simplu, dar e un cocktail de senzații tari