Antena Meniu Search
x

Cod galben pentru Dobrogea și Moldova. STARE DE ALERTĂ în Buzău, Brăila și Vrancea!

UPDATE 17:30 Codul portocaliu a fost ridicat. Meteorologii anunță cod galben de viscol și ninsori până la ora 23:00.

Vezi și

În intervalul menţionat, în estul Munteniei, în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Moldovei va continua să ningă în general slab, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 km/h, temporar viscolind sau spulberând zăpada, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Judeţele cu cod galben: Constanţa, Tulcea, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Vrancea şi Galaţi.

Premierul Victor Ponta a anunţat instaurarea stării de alertă în judeţele Brăila, Vrancea şi Buzău de la ora 12:00.

În total 8 judeţe sunt acum sub cod portocaliu şi alte 3 sub cod galben de ninsori şi viscol. Autostrăzile A2 şi A3 rămân închise, la fel 25 de drumuri naţionale sunt închise.

Zeci de localităţi sunt în continuare rupte de lume. Autorităţile trebuie să se mobilizeze să-i ajute cât mai repede pe oameni. Camioanele armatei încearcă să ajungă la ei să le ducă apă, făină şi conserve de la rezerva de stat. Acolo unde salvările pe şenile nu pot răzbi, pleacă SMURD-ul în zbor.

Un elicopter a preluat deja azi un bolnav. Este vorba de o tânără de 21 de ani, în stare gravă. Dar veştile proaste continuă. De miercuri seară, urgia s-ar putea întoarce.

Victor Ponta a declarat că starea de alertă nu înseamnă că vremea se înrăutăţeşte ci doar că autorităţile intervin pentru a combate efectele codului roşu de ieri.

De asemnea, premierul a mai declarat că starea de alertă va fi valabilă până în momentul în care se va consider că nu mai există probleme.

Vicepremierul Liviu Dragnea a ţinut să menţioneze că prioritatea autorităţilor este să evacueze zăpada şi nu oamenii. 

Starea de alertă presupune ca autorităţile locale şi centrale să pună la dispoziţia ISU toate mijloacele necesare pentru a intervenii în caz de urgenţă.  

Ce înseamnă stare de alertă?

Conform legii, starea de alertă se referă la "punerea de îndată în aplicare a planurilor de acţiuni şi măsuri de prevenire, avertizare a populaţiei, limitare şi înlăturare a consecinţelor situaţiei de urgenţă, respectiv ale unui eveniment excepţional care, prin amploare şi intensitate, ameninţă viaţa şi sănătatea populaţiei, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă asigură coordonarea unitară a activităţilor", informează Mediafax. 

Până în prezent, frigul a făcut șase victime, în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cod galben pentru Dobrogea și Moldova. STARE DE ALERTĂ în Buzău, Brăila și Vrancea!