Antena Meniu Search
x

Video Starea de alertă ar putea pune punct crizei gunoaielor din Sectorul 1: Vom monitoriza zilnic evoluţia, cantitatea de gunoi ridicată

Premieră în România. După miezul nopţii, Sectorul 1 intră în stare de alertă din cauza gunoaielor de pe străzi. Primarul Clotilde Armand are o lună la dispoziţie să ceară ajutor şi de la alte firme de salubritate ca să scape de dezastrul care sufocă străzile şi oamenii. Problema ar fi că nu prea vrea nimeni să se bage în scandalul dintre primărie şi Romprest.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 23.07.2021, 20:59

Vezi și

Alin Stoica, prefectul Capitalei: Nu există nicio soluţie alternativă.

În mai puţin de câteva ore, Sectorul 1 intră în stare de alertă din cauza gunoaielor de pe străzi. Măsura îi permite primarului sectorului 1, Clotilde Armand, să plătească o altă firmă pentru a strânge deşeurile din sector. 

Alin Stoica, prefectul Capitalei: Vom monitoriza zilnic evoluţia şi să transmită către Prefectură care este cantitatea de gunoi ridicată în fiecare zi, de ce operator, care este cantitatea predată. 

Prefectul Capitalei refuzase în primă instanţă instalarea stării de alertă în Sectorul 1

Pe acelaşi subiect

În iunie, Prefectul refuzase prima cerere a primarului de sector. Chiar dacă instituţiile de mediu si locuitorii sectorului 1 spun că atunci era mult mai mult gunoi. 

Reporter: Din verificările făcute în teren, în iunie era mai mult gunoi în sectorul 1 decât este acum?

Viorel Tufeanu, şef Garda de Mediu Bucureşti: Da şi mai ales în zonele centrale. 

''Trebuia să se ia măsura asta de la bun început. Era imens, mizerie, umblau șobolanii ziua în amiază mare de prin gunoaie.''

''Absolut! Absolut, era gunoi mult mai mult. Stăm cu ușile închise, nu putem să aerisim casa pentru că sunt numai răzătoare pe stradă.''

Şi se vede cu ochiul liber. Chiar şi aşa, începând de sâmbătă, Clotilde Armand poate să apeleze si la alte firme de salubritate, atât din Bucureşti dar şi din alte judeţe. Firmele vor aduna gunoiul contracost în următoarele 30 de zile, chiar dacă şi Romprest îşi continuă activitatea. Starea de alertă se încheie oricum după 30 de zile chiar dacă primăria şi operatorul de salubritate nu reuşesc să se înţeleagă. 

Alin Stoica, prefectul Capitalei: În niciun caz nu as prelungi starea de alertă dacă aceste măsuri nu sunt eficiente. Din contră. 

Doar că operatorii de salubrizare de la alte sectoare nu vor să se bage în scandal, nici chiar ca să ajute. 

Ilie Ionel Ciuclea, patron Supercom: Dacă nu ştim condiţiile nu ne putem angaja în aşa ceva. 

Dan Ceauşescu, patron Urban: Noi strângem în sectotul 6 şi în Otopeni. 

Reporter: Aţi face faţă să strângeţi şi acolo şi în sectorul 1?

Dan Ceauşescu, patron Urban: Nu, ambele nu. Nu este posibil. 

Cele peste 2.600 de tone de deşeuri ar putea fi strânse de o singură firmă de salubritate în două saptamani, timp în care ar putea să apară altele. Între timp, disputele dintre Romprest si primaria Sectorului 1 continuă. Vineri, Clotilde Armand a convocat o şedinţă de consiliu pentru a obţine acordul consilierilor să rezilieze contractul cu Romprest, însă consilierii USR si PNL nu au fost prezenţi. 

Clotilde Armand, Primar sectorul 1:  Nu uitaţi că cetățenii sectorului 1 plătesc cel mai mult pentru serviciile de salubrizare din toată țară, din România, și avem niște consilieri care în loc să se mobilizeze să facă ceva, ei nu vin la o ședință. 

În replică, consilierii PNL spun că nu ar fi nevoie de acordul lor pentru această măsură şi de asta nu s-au prezentat la şedinţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » Starea de alertă ar putea pune punct crizei gunoaielor din Sectorul 1: Vom monitoriza zilnic evoluţia, cantitatea de gunoi ridicată