Antena Meniu Search
x

Starea de sănătate a profesorului Mencinicopschi s-ar putea deteriora în închisoare

Fiica si sotia profesorului Mencinicopschi, condamnat in dosarul Telepatia la opt ani de inchisoare cu executare, au fost duminica in platoul emisiunii “Sinteza zilei”, unde au raspuns intrebarilor realizatorului emisiunii, Mihai Gadea.

la 08.09.2014, 15:50

 Fiica și soția profesorului Mencinicopschi, condamnat în dosarul Telepatia la opt ani de închisoare cu executare, au fost duminică în platoul emisiunii “Sinteza zilei”, unde au răspuns întrebărilor realizatorului emisiunii, Mihai Gâdea.

Casa în care locuiește familia Mencinicopschi a fost pusă sub sechestru, fiind evaluată la 450 000 de euro: “E o casă cu parter şi mansardă. Cei de la ANAF au fost surprinşi când au văzut cum arată locuinţa care a fost estimată la o jumătate de milion de euro”, a afirmat Ioana Claudia Mencinicopschi, fiica omului de știință, care, la rândul ei, are un doctorat în agronomie la doar 28 de ani.

Soţia profesorului, Doina Mencinicopschi, a afirmat că avocaţii săi vor contesta decizia de punere sub sechestru a singurei lor locuinţe şi, în plus, va cere partajul, jumătate din această casă fiind a ei. “Dacă va trebui să părăsim locuința, ne-am gândit să ne ducem la cumnata mea, în Argeș”, au spus Doina și Ioana Mencinicopschi, care n-au posibilitatea financiară de a achiziționa o locuință. Profesorul Mencinicopschi s-a declarat liniştit şi împăcat cu sine, după aflarea sentinţei.

"A fost greu. Noi nu ne aşteptam la un astfel de deznodământ şi mai ales la mărirea pedepsei. Dar iertându-i (Mencinicopschi a afirmat, la aflarea sentinţei, că i-a iertat pe judecători şi procurori - n.r.), mi-a dat putere, pentru că ştiu că este împăcat cu situaţia şi este cât de poate de bine, în situaţia dată. Încercăm să îl ţinem ocupat, să nu îşi facă griji pentru noi", a declarat fiica acestuia.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Starea de sănătate a profesorului Mencinicopschi s-ar putea deteriora în închisoare

Breaking News

Europa va intra în recesiune la iarnă, avertizează comisarul pentru economie Paolo Gentiloni

Europa va intra în recesiune la iarnă, avertizează comisarul pentru economie Paolo Gentiloni