Antena Meniu Search
x

Video "Străzi Deschise": Calea Victoriei redevine pietonală din acest weekend, de la 10 dimineaţa la 10 seara

De mâine poţi să te plimbi prin centrul Bucureştiului, fără noxe şi zgomot de maşini. Calea Victoriei se redeschide mâine pentru pietoni, în fiecare weekend, până la mijloc de octombrie. Evenimentul Străzi Deschise, care aduce şi spectacole în aer liber, a devenit inclusiv atracţie turistică.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 05.04.2024, 20:09

Vezi și

Calea Victoriei se transformă din nou în oaza urbană unde petrecerile de stradă ţin până dimineaţa. Zgomotul motoarelor va fi înlocuit de muzica teraselor. 

  • Andreea Milea, reporter Observator: Dacă astăzi traficul este destul de aglomerat pe Calea Victoriei, de mâine maşinile nu vor mai putea circula pe aici. In locul lor vom vedea pietoni care se vor bucura de soare dar şi de terasele din zonă.

Mulţi bucureşteni abia aşteaptă să iasă la plimbare, mai ales că în weekend se anunţă 24 de grade Celsius.  

  • Turist: Prima dată când a fost m-am simţit incredibil, a fost ceva nemaipomenit ce credeam că se poate doar în alte orașe din vest în care am fost. Mă bucuram foarte tare că e lume şi e viaţă și se întâmplă lucruri frumoase.
Pe acelaşi subiect

Întreaga arteră va fi blocată de la Piaţa Victoriei până la intersecţia cu Splaiul Independenţei de la 10 dimineaţa la 10 seara. Sâmbătă şi duminică, trecătorii vor fi încântaţi cu spectacole de teatru, jonglerii, toboşari şi concerte acustice care încep la ora 11.

Evenimentul Străzi Deschise a scos anul trecut din case peste un milion de oameni

Zeci de mii doar pe Calea Victoriei, unde proprietarii restaurantelor şi gelateriilor abia aşteaptă reluarea prorgamului. 

  • Alin Pantilimon, ospătar: Locaţia noastră arhiplină, arhiplină a fost. Vânzările cresc şi cu 30-40% chiar și mai mult, în weekendurile cand sunt străzile închise, unde sunt doar pietoni, nu mai e agitaţie cu maşini, se plimbă în voie cât mai mulţi. Nu mai preferă parcurile, preferă să se plimbe pe aici. 

Mulţi dintre cei care ajung pe Calea Victoriei vin special la Bucureşti pentru promenada inedită. 

  • Silviu Bădărău, şef de sală terasă: Au început şi turiştii să afle de acest proiect şi sunt în număr mult mai mare veniți în Capitală. Este mult mai animat. Oamenii au început să își gasească un refugiu din Calea Victoriei, să scape de stres, de rutină zilnică și ies cu familiile, copiii la plimbare pe Calea Victoriei.

Au de câştigat inclusiv hotelierii, care au aproape toate camerele rezervate

  • Roxana Ilinca, specialist în turism: Hotelurile pe weekend sunt din ce în ce mai pline, ofertele pentru weekend vin în întâmpinarea turiştilor, sunt preţuri extraordinar de bune mai ales în această perioadă. Tarifele sunt cu până la 30 chiar 50%, în unele unități de cazare, mai mici decât în timpul săptămânii. 

Acum, la început de aprilie, în zona Calea Victoriei, o cameră cu mic dejun costă între 50 şi 100 de euro pe noapte, în funcţie de numărul de stele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Străzi Deschise": Calea Victoriei redevine pietonală din acest weekend, de la 10 dimineaţa la 10 seara