Antena Meniu Search
x

"Străzi deschise" pe Calea Victoriei, în weekendul 13-14 aprilie. Zona pietonală, extinsă şi în Sectorul 1

Programul "Străzi deschise" se extinde în weekend în sectorul 1 al Capitalei, pe strada Alexandru Constantinescu, cu activități sportive, spectacole de magie și muzică live, iar Calea Victoriei redevine spațiul adecvat pentru plimbările în aer liber.

de Redactia Observator

la 12.04.2024, 12:16

"Străzi deschise" pe Calea Victoriei
"Străzi deschise" pe Calea Victoriei - Profimedia

Potrivit unui comunicat al ARCUB, inspirat de modelul și succesul proiectelor pietonale din marile orașe ale lumii, "Străzi deschise, București – Promenadă urbană" 4 transformă arterele aglomerate ale Capitalei în spații pietonale temporare și îi invită pe bucureșteni și turiști să se reconecteze cu orașul în care trăiesc.

Străzi deschise: Calea Victoriei, pietonală în weekend

În acest weekend, zonele temporar pietonale instaurate în sectorul 1 al Capitalei și pe Calea Victoriei vor găzdui activități sportive și educaționale. Este vorba de Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor, între orele 10.00 și 22.00, și în Sectorul 1 – Str. Alexandru Constantinescu (între Str. Loc. Gh. Stâlpeanu și Str. Cap. Nicolae Drossu), între orele 10.00 și 21.00.

Sâmbătă, 13 aprilie, și duminică, 14 aprilie, în sectorul 1 al Capitalei (Str. Alexandru Constantinescu), începând cu ora 10.00, copiii și părinții sunt invitați să participe la ateliere sportive și educative și la jocuri interactive, organizate de PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, pe parcursul celor două zile, Biblioteca Metropolitană București îi invită pe cei mici, în intervalul ora 11.00-12.00, la atelierele de creativitate Culorile emoțiilor, iar începând cu ora 12.00 le propune un minunat spectacol de magie. Opera Comică pentru Copii aduce în sectorul 1 al Capitalei, în acest weekend, Parada lui Bubu la Zoo, iar Teatrul Dramaturgilor Români va uimi trecătorii cu spectacolul de magie MAGITOT sunt eu.

Membrii talentați ai Școlii de Artă București vor susține concerte live de percuție, iar artiștii Circului Metropolitan București vor impresiona publicul cu momente artistice efervescente.

Programul artistic din Sectorul 1

Programul artistic din sectorul 1 va fi completat duminică, 14 aprilie, pe Strada Alexandru Constantinescu, de spectacolele de teatru susținute de artiștii Teatrului de Animație Țăndărică. Din programul artistic din acest weekend în sectorul 1 nu vor lipsi atelierele creative pentru cei mici organizate de Direcția de Asistență Socială a Municipiului București. În ambele zile de weekend, copiii se vor reîntâlni pe Calea Victoriei cu artiștii Rolling Strings Puppet Show, cu noi spectacole de teatru de animație, începând cu ora 17.00.

Conform comunicatului, în weekendul 13-14 aprilie 2024, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Restricţii rutiere în Bucureşti

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

În sectorul 1 al Capitalei, începând cu 12 aprilie, ora 22:00, până în ziua de 15 aprilie, ora 06:00, traficul este restricționat (cu excepția riveranilor), între Bulevardul Ion Mihalache și Str. Loc. Gh. Stâlpeanu, respectiv între Str. Loc. Gh. Stâlpeanu și Str. Cap. Nicolae Drossu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Evenimente » "Străzi deschise" pe Calea Victoriei, în weekendul 13-14 aprilie. Zona pietonală, extinsă şi în Sectorul 1