Antena Meniu Search
x

Substanță chimică periculoasă, deversată accidental într-o fabrică de spumă poliuretanică din Timiș. Intervin echipaje CBRN şi SMURD

Alertă la o fabrică din oraşul Buziaş, judeţul Timiş. O scurgere de substanţă chimică s-a produs la o fabrică de spumă poliuretanică. Accidentul chimic s-a produs într-o hală a firmei unde s-a deversat substanţa izocianat, din mai multe butoaie neasigurate. 28 de angajaţi s-au autoevacuat. 

de Redactia Observator

la 10.02.2023, 16:40

Substanță chimică periculoasă, deversată accidental într-o fabrică din Timiș. 28 de angajați s-au autoevacuat
Substanță chimică periculoasă, deversată accidental într-o fabrică din Timiș. 28 de angajați s-au autoevacuat

Accidentul chimic a avut loc vineri după-amiază la o fabrică din oraşul Buziaş. S-a deversat izocianat din nişte butoaie neasigurate. Angajaţii s-au autoevacuat imediat, iar responsabilii fabricii au sunat la numărul de urgenţe 112. Vineri, în tură erau 28 de angajaţi.

Un număr de 20 de pompieri intervin, dar şi un echipaj specializat în accidente chimice-biologice-radiologice sau nucleare. De asemenea, un echipaj SMURD a sosit la faţa locului cu o autospecială de transport victime multiple, scrie news.ro.

Substanţa izocianat este nocivă în cazul în care este inhalată

Substanţa izocianat este nocivă în cazul în care este inhalată. Acesta duce la iritarea gravă a ochilor şi a pielii, poate provoca simptome de alergie sau astm sau dificultăţi de inhalaţie, poate irita căile respiratorii şi, în cazul expunerii prelungite sau repetate, poate leza organele interne. De asemenea, este susceptibilă de a provoca cancer.

În urma incidentului nimeni nu a fost rănit. Au fost chemate la locul accidentului Garda de Mediu şi Poliţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Substanță chimică periculoasă, deversată accidental într-o fabrică de spumă poliuretanică din Timiș. Intervin echipaje CBRN şi SMURD