Antena Meniu Search
x

Video Sudul țării, sub cod galben de ninsori și vreme rea. Nu doar zăpada le-a pus probleme şoferilor

Au început ninsorile în mai multe regiuni din ţară. Este cod galben de viscol în Bucureşti şi în alte opt judeţe, valabil până astăzi, la ora 23. Pe şosele s-a depus deja un strat consistent de zăpadă, iar drumarii au ieşit în teren cu utilajele de deszăpezire şi au împrăştiat material antiderapant.

de Redactia Observator

la 27.01.2021, 09:16

Vezi și
  • Vremea rea le-a creat probleme şoferilor
  • În Braşov a nins abundent, iar Constanţa se află sub cod galben

Nu zăpada a fost cea care le-a pus probleme şoferilor.

''Fără marcaje este foarte greu să circuli. Vă daţi seama pe timp de vară e greu să ştii pe ce bandă eşti pentru că nu sunt marcaje, da-păi acum când asfaltul este ud, culoare negru.'' 

''Probabil în condiţii în care n-ar fi fost pandemie era deja mult mai rău la ora aceasta pe stradă.''

Câteva ore mai târziu, ninsoarea a început să se înteţească.

Este trecut de miezul nopţii, iar ninsoarea a început să se depună în Capitală. Au fost scoase şi utilajele de deszăpezire pe străzi, echipe care intervin pe parcursul nopţii şi în orele imediat următoare tocmai pentru ca arterele principale să nu fie blocate. 

Mirela Polifanie, meteorolog: Se va depune strat de zăpadă neuniform în general de 8-12 centimetri, însă vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări ce vor atinge la rafală 30-40 de km/h. 

Zăpada a pus stăpânire pe mai multe regiuni din ţară

Şi în Braşov a nins abundent. Drumarii au acţionat cu 21 de utilaje de deszăpezire şi au împrăştiat peste 100 de tone de sare pe toate drumurile naţionale din judeţ.

Constanţa este sub cod galben de viscol până astăzi la ora 23. A nins atât de puternic, încât în mai multe zone din judeţ s-au format troiene. Pe Autostrada Soarelui, maşinile de deszăpezire au intervenit non-stop, pentru ca circulaţia să se desfăşoare în condiţii normale. 

Meteorologii au anunţat ninsori şi intensificări ale vântului în Muntenia, Dobrogea, Moldova şi la munte până joi, la ora 10. Codul galben de viscol este valabil până astăzi la ora 23. Alerta vizează Capitala şi judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Constanţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Sudul țării, sub cod galben de ninsori și vreme rea. Nu doar zăpada le-a pus probleme şoferilor