Antena Meniu Search
x

Video "Sunt forţată să mă prostituez!" Românce, exploatate de conaţionali în Italia. Una dintre ele ar fi gravidă

Două românce, sechestrate şi forţate să se prostitueze în sudul Italiei, au fost salvate de un şef de post din satul natal din Dâmboviţa. Fetele au profitat de neatenţia proxeneţilor şi au trimis un mesaj disperat pe Facebook poliţistului. Agentul a anunţat carabinierii care au reuşit să le găsească pe tinere. Indivizii au fost arestaţi. Româncele sunt pe primul loc în topul victimelor sexuale din Europa.  

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 07.03.2023, 21:44

Vezi și

Cele două tinere, de 20 şi 22 de ani dintr-o comună din Dâmboviţa, au plecat în Italia în căutarea unui loc de muncă şi a unui trai mai bun. Cum nu cunoşteau limba, au căzut rapid în capcana altor români, din Târgovişte. Indivizii erau traficanţi de carne vie. Fetele au ajuns în provincia Campobasso din sudul peninsulei. Una dintre ele, disperată să scape din mânile proxeneţilor, a avut o idee salvatoare. A reuşit să-i scrie un mesaj pe Facebook şefului de post din Hulubeşti, pe care îl cunoştea. "Sunt sechestrată şi forţată să mă prostituez!" 

Ionuţ Machidon, şeful postului de poliţie Hulubeşti: Am comunicat doar prin mesaje, pentru a nu fi periclitată siguranţa victimei. Mi-a zis că poate vorbi în felul acesta şi i-am lăsat posibilitatea să iniţieze dicuţia de fiecare dată când voia să discute cu mine. Am înţeles gradul de pericol la care este expusă. Nu avea voie să părăsească locaţia, mi-a zis că a fost agresată fizic, nu avea bani, nu putea să discute. A trebuit să fac ceva pentru a o salva. 

Două zile mai târziu, strigătele de ajutor se confirmau. Carabinierii intrau în apartamentul din Termoli şi le găseau pe cele două tinere în ghearele traficanţilor. Mărturiile lor i-au şocat pe anchetatori. Tinerele le-au povestit carabinierilor coşmarul prin care au trecut. Erau sechestrate, ameninţate şi chiar bătute dacă nu se supuneau ordinelor. Ca să fie siguri că nu vor fugi, traficanţii le ameninţau rudele rămase în România. Una dintre tinere ar fi fost însărcinată, relatează presa din Italia. Cei doi indivizi sunt acum în arest.

Cum nu cunoşteau limba, tinerele au căzut rapid în capcana altor români

Pe acelaşi subiect

Proxeneţii, doi bărbaţi de 35 şi 37 de ani, le promovau pe tinere prin intermediul anunţurilor online. De pe urma fiecăreia ar fi luat în jur de 1.000 de euro pe zi. În apartamentul în care erau sechestrate, carabinierii au găsit bani şi telefoane mobile, de pe care comunicau cu clienţii.

Traficul de persoane rămâne un punct nevralgic al ţării noastre. Suntem pe primul loc în Europa, şapte din 10 victime sexuale sunt românce. Germania, Marea Britanie, Italia sau Spania sunt printre cele mai profitabile destinaţii pentru traficanţi, pe o piaţă neagră de sute de milioane de euro anual.

comisar-șef de poliție Iulian Merezeanu, șeful Biroului de Combatere a Traficului de Ființe Umane: Din totalul de 1.279 dosare penale în care Direcția de Combatere a Criminalității Organizate a efectuat investigații în cursul anului 2022, sub delegare, 693 au vizat fapte de trafic internațional de persoane, respectiv 54,2 % din total.

Cea mai folosită metodă de a păcăli victimele este  "Loverboy". Tinerii le cuceresc pe fete, le câștiga încrederea și apoi le forţează să devină scalve sexuale pentru ei. În spatele statisticilor sunt mii de destine distruse. Cine reușește să scape rămâne cu traume greu de vindecat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » "Sunt forţată să mă prostituez!" Românce, exploatate de conaţionali în Italia. Una dintre ele ar fi gravidă