Antena Meniu Search
x

Super Tuesday: Revenire spectaculoasă pentru Joe Biden, în fața rivalului socialist Bernie Sanders

Candidatul democrat Joe Biden a reușit o revenire spectaculoasă în cadrul Super Tuesday, reușind să-l înfrângă pe rivalul său socialist Bernie Sanders în opt state - Texas, Virginia, Carolina de Nord, Alabama, Oklahoma, Tennessee, Arkansas, Minnesota şi Massachusetts.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 02.11.2020, 15:27

  • Joe Biden și Bernie Sanders au rămas în cursa pentru obținerea nominalizării
  • Mike Bloomberg și Elizabeth Warren, marii pierzători după Super Tuesday

Candidatul democrat Joe Biden a reușit o revenire spectaculoasă în cadrul Super Tuesday, reușind să-l înfrângă pe rivalul său socialist Bernie Sanders în opt state - Texas, Virginia, Carolina de Nord, Alabama, Oklahoma, Tennessee, Arkansas, Minnesota şi Massachusetts. Este un pas important pentru obținerea nominalizării din partea Partidului Democrat în alegerile prezidențiale programate pentru data de 3 noiembrie 2020.

În California, un stat cu un număr foarte mare de delegați, unde încă se numără voturile, Bernie Sanders, în vârstă de 78 de ani, este considerat favorit.

Într-o alocuţiune la Essex Junction, în Vermont, Bernie Sanders a subliniat, loial stilului său combativ, certitudinea că ca ajunge la victoria finală.

"Vă spun cu o încredere absolută: vom câştiga alegerile primare democrate şi îl vom bate pe cel mai periculos preşedinte din istoria acestei ţări", a declarat Bernie Sanders în faţa unei mulţimi entuziaste, multiplicându-şi atacurile la adresa rivalului său, însă fără să-i pronunțe numele.

Senatorul de Vermont Bernie Sanders

Mike Bloomberg și Elizabeth Warren, marii pierzători

Marele perdant al serii este miliardarul Michael Bloomberg, fostul primar al metropolei New York, care s-a lansat foarte târziu în cursă, dar care spera, cu ajutorul imensei sale averi personale, să găsească un culoar pentru nominalizare. De altfel, doar în statul California, acesta a cheltuit 70 de milioane de dolari pentru publicitate.

În ciuda investițiilor, Bloomberg a obţinut rezultate mediocre inclusiv în Virginia, un stat emblematic,.

"Am nevoie de ajutorul vostru şi am nevoie de voturi", a declarat Bloomberg la West Palm Beach, în Florida, pe fondul unor speculaţii tot mai mari cu privire la ieşirea sa din cursă.

A fost o seară dezamăgitoare și pentru Elizabeth Warren, inclusiv în fieful său din Massachusetts. Senatoarea nu şi-a anunţat încă retragerea, însă visul său de a deveni prima preşedintă a Statelor Unite este mai departe ca niciodată. Totodată, democrata Amy Klobuchar și fostul primar al orașului South Bend, au anunțat că au suspendat campania.

În total, după "Super Tuesday" se vor distribui peste o treime dintre delegaţii democrați, 1344, dintr-un total de 3.979 - care îşi vor desemna candidatul la Convenţia democrată din iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Super Tuesday: Revenire spectaculoasă pentru Joe Biden, în fața rivalului socialist Bernie Sanders