Superluna albastră-sângerie, imaginile deosebit de rare. Următoarea eclipsă totală de lună se vede din România
Pământul s-a interpus între astrul lui natural şi Soare şi a dat naştere unei eclipse totale de Lună.
Pământul s-a interpus între astrul lui natural şi Soare şi a dat naştere unei eclipse totale de Lună. Fenomenul a coincis cu o superlună, adică o lună ce pare mai aproape de Pământ, dar şi cu luna albastră, denumire dată celei de-a doua luni pline dintr-o lună calendaristică.
Superluna-albastră-sângerie, un fenomen astronomic care nu s-a mai petrecut de 152 de ani, a putut fi admirată cu ochiul liber în ţări precum China sau Statele Unite.
La Beijing, oamenii au ieşit în stradă fie cu telescopul şi binoclul, fie cu aparatele de fotografiat pentru a putea vedea Superluna până la cel mai mic detaliu.
În România, eclipsa a început la 12 şi 51 de minute, când Luna nu răsărise încă pe teritoriul ţării noastre, şi a avut faza maximă la 15.30.
Iar oamenii au fost curioşi să vadă fenomenul. În Capitală, copiii au fost de-a dreptul fascinaţi de spectacolul Super Lunii pe care l-au admirat... prin telescop.
Fenomenul astronomic rar i-a scos şi pe constănţeni din case. Direct pe faleza de la Cazino, acolo unde, au fost montate mai multe telescoape, special pentru ca Super Luna să fie admirată.
Eclipsa a avut efecte pentru fiecare zodie în parte.
MARIANA COJOCARU, astrolog
Aduce chestiuni care ţin de vindecare, de echilibru, de armonie. Aduce insomnii pentru insomniaci.
Următoarea eclipsă totală de lună va fi pe 27 iulie şi va fi vizibilă de pe tot teritoriul ţării noastre. Atunci, luna va intra în penumbra Pământului şi pentru aproape 4 ore va avea culoarea roşie. În Europa, spectacolul celestial a fost cel mai vizibil în Spania, Grecia şi Marea Britanie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰