Antena Meniu Search
x

Superstiţiile lui Christoph Daum! Selecţionerul naţionalei României recunoaşte că are un talisman norocos

Nu dau autocarul cu spatele când pleacă spre stadion, păşesc prima dată cu dreptul pe teren sau sărută inelele. Sunt doar câteva dintre superstiţiile fotbaliştilor, pe care le respectă meci de meci.

Vezi și

Nu dau autocarul cu spatele când pleacă spre stadion, păşesc prima dată cu dreptul pe teren sau sărută inelele. Sunt doar câteva dintre superstiţiile fotbaliştilor, pe care le respectă meci de meci.

-O bătrână a venit, a scos ceva din buzunar şi mi-a zis: Uite, a fost talismanul meu toată viaţa, m-a protejat în Primul Război Mondial, m-a protejat în cel de-al Doilea Război Mondial şi în multe alte crize, eu sunt aproape de finalul vieţii şi te susţin pe tine atât de mult, încât te rog să primeşti talismanul meu.

Se întâmpla cu ani în urmă. Pe vremea când actualul selecţioner al naţionalei României era antrenor debutant la FC Koln şi se bătea la promovare în Bundesliga. 

-Aproape că mi-au dat lacrimile şi am luat talismanul. Am promovat, am vrut să o găsesc, dar am aflat că a murit.

Pe acelaşi subiect

Cu talismanul norocos va merge Christoph Daum şi la Cluj, duminică, acolo unde România trebuie să bată Danemarca, pentru a rămâne în cărţile calificării la Campionatul Mondial din Rusia.

-Ţin mereu bucăţica aia cu mine şi bineînţeles că o voi da copiilor mei.

Desigur, Daum nu este singurul superstiţios din fotbal. Un fost antrenor al naţionalei Franţei le făcea astrograma jucătorilor înainte de fiecare meci, în timp ce Jose Mourinho, de exemplu, nu mai poartă niciodată ceasul pe care l-a avut la mână când a câştigat un trofeu.

Iar dacă unii fotbalişti intră doar cu dreptul pe teren sau îşi pun în sân fire de gazon, vedeta Zlatan Ibrahimovici are o regulă de la care nu se abate niciodată. Fără sex înainte de meci. 

Însă nu doar fotbaliştii cred în pisica neagră sau în talismane. De exemplu, celebrul Tiger Woods purta la concursuri doar tricou roşu. Pentru că i-a spus mama lui că îi poartă noroc. Şi nu e deloc de râs: un studiu al cercetătorilor de peste Ocean susţine că, în cele mai multe cazuri, aceste ritualuri şi obiecte magice ajută. Au efectul placebo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Superstiţiile lui Christoph Daum! Selecţionerul naţionalei României recunoaşte că are un talisman norocos