Antena Meniu Search
x

Supravietuire extremă în gerul de afară, a unui brăilean fără casă: "Atâta vreme cât îl am pe Dumnezeu de partea mea, nu mă tem de nimic"

Deşi afară temperaturile sunt cu multe grade sub minus, Gabriel, un om al străzii din Brăila, este pregătit să facă faţă oricărei provocări. De 11 ani locuieşte la marginea Brailei, într-o pădure, pe care a şi salvat-o de două ori de la incendiere completă, după ce nişte copii au pus foc.

Vezi și

Deşi afară temperaturile sunt cu multe grade sub minus, Gabriel, un om al străzii din Brăila, este pregătit să facă faţă oricărei provocări. De 11 ani locuieşte la marginea Brailei, într-o pădure, pe care a şi salvat-o de două ori de la incendiere completă, după ce nişte copii au pus foc.

Şi-a construit cu meticulozitate, pe acelasi principiu pe care sunt construite serele, un adăpost care îl protejează de frigul extrem. Foarte bine organizat şi ordonat, şi-a construit şi un fel de bucătărie care ţine loc şi de cămară şi, tot anul, din banii obţinuti din vânzarea PET-urilor sau din munca cu ziua prestată şi-a cumpărat bucate pe care le-a pus la păstrare.

E mulţumit pentru că, în plus, oamenii îi lasă la containere mâncare agăţată în punguţe, suficienta pentru el, pentru cei doi căţei şi pisica lui. În copacii din jurul adăpostului îşi ţine carnea, ca să nu ajungă la ea animalele din zona şi să rămână fără. Deşi cât se poate de improvizată, gospodăria în aer liber a omului frapează prin organizare.

Ba, mai mult, bărbatul a încercat să îşi înfrumuseţeze adăpostul aşa cum a putut, şi, în copacii dimprejur a atârnat diverse obiecte găsite la container şi care i s-au părut bune de décor. Şi-a făcut şi brad de Crăciun, unul de plastic găsit cu ani în urma la gunoi, şi căruia Gabriel i-a dat o nouă viaţă.

Afară, în bucătăria improvizată, bărbatul ţine la loc de cinste o icoană rusească veche de o sută de ani. I-au dat-o nişte lipoveni din Brăila, cu care se cunoaşte. Spune că, atâta vreme cât îl are pe Dumnezeu de partea lui, nu se teme de nimic, pentru că ştie că Cineva are grija de el. Deşi jandarmii brăileni, care îl ştiu de mulţi ani, au încercat să îl convingă să meargă la un adapost, măcar cât este foarte frig, Gabi a refuzat categoric.

A acceptat doar ceaiul şi mâncarea adusă de oamenii legii. Are tot ce îi trebuie în gospodăria improvizată, nu suportă căldura de la adapost şi, în plus, se teme că nu va mai găsi nimic când se va întoarce. Jandarmii au solicitat astăzi şi un echpaj de la Ambulanţă, pentru a-i face un control bărbatului şi a se asigura că starea de sănătate îi permite sa îndure frigul.

Gabriel este, de fel, lipovean din Tulcea. Spune că e obşnuit cu frigul de pe baltă şi că, un minus 20 de grade nu îl sperie. A trecut el prin mai multe. Soţia i-a murit demult şi copii nu are, cu neamurile nu s-a înţeles şi, decât să stea pe capul cuiva, şi-a luat viaţa în mâini şi, de 11 ani, s-a aciuat in padurea de la marginea Brailei. Spune ca, atat timp cat orasul traieste, va trai si el. E multumit ca e sanatos si vrea sa vina primavara mai repede ca sa munceasca, pentru ca statul degeaba nu ii prieste. Este mandru de numele lui - Pravedin Gabriel. "Pravda" inseama in rusa "adevar", iar Gabi incearca sa isi duca viata intocmai numelui sau, fara sa deranjeze pe nimeni. Vrea doar sa fie lasat in pace.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Supravietuire extremă în gerul de afară, a unui brăilean fără casă: "Atâta vreme cât îl am pe Dumnezeu de partea mea, nu mă tem de nimic"