Antena Meniu Search
x

Video Supraviețuire miraculoasă după un zbor ratat deasupra munților. Bărbatul de 49 de ani a căzut de la înălțimea unui bloc cu 12 etaje

Un bărbat care zbura cu parapanta a văzut moartea cu ochii după ce s-a încurcat în cablul telegondolei din Poiana Braşov. A rămas suspendat la înălţime aproape o oră şi a căzut de la 40 de metri în gol chiar sub ochii salvatorilor şi la picioarele lor. Ca prin minune, a scăpat cu viaţa

de Redactia Observator

la 05.12.2021, 19:55

Vezi și

Zborul deasupra munţilor s-a terminat brusc pentru bărbatul de 49 de ani. Curenţii puternici de pe Vârful Postăvaru l-au dus direct în cablurile telegondolei, iar sportivul cu parapantă de speed-flying, nu s-a mai putut redresa. A rămas suspendat la 40 de metri deasupra pământului, în aşteptarea salvatorilor. După 45 de minute de la primul apel la 112 a ajuns primul echipaj.

Cătălin Petrescu, purtător de cuvânt Salvamont Poiana Brașov: ”S-a creat o echipa de prim raspuns care a evaluat situatia. S-a intervenit specific pentru evacuarea de pe cabluri a parapantistului, deci folosind materiale specifice alpinismului”.

Doar că salvatorii nu au reuşit să-şi ducă până la capăt misiunea de recuperare de la înălţime.

Parapantistul a suferit o cădere în gol ca de la etajul 12

Pe acelaşi subiect

Cătălin Petrescu, purtător de cuvânt Salvamont Poiana Brașov:În momentul în care echipa de intervenție se pregătea să facă aceste manevre, parapanta a alunecat de pe cablulurile respective, parapantistul căzând în gol aproximativ 40 de metri”.

O cădere de 40 de metri, cât o prăbuşire de pe un bloc cu 12 etaje. Dar bărbatul a avut şi de data aceasta noroc. În cădere, aripa parapantei s-a deschis şi a mai atenuat din şocul căderii, iar stratul de zăpadă a acţionat ca un amortizor.

Totul s-a întâmplat sub ochii salvamontiştilor.

Parapantistul a suferit traumatisme la coloană şi bazin 

Parapantistul a suferit mai multe traumatisme la coloana vertebrală şi bazin, însă era conştient când a fost preluat.

A fost dus pe targă cu şenileta până la ambulanţă, iar acum este la spital. Bărbatul ar fi putut să sfârşească rău. În urmă cu doi ani, un tânăr a murit după ce s-a prăbuşit în gol în timp ce încerca să-şi ia zborul de pe Vârful Caraiman. Speed-flying este un sport nou dar extrem periculos, care combină schiul şi zborul cu parapanta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Supraviețuire miraculoasă după un zbor ratat deasupra munților. Bărbatul de 49 de ani a căzut de la înălțimea unui bloc cu 12 etaje