Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Supravieţuitor al cutremurului din Sichuan, video viral pe Internet. Tânărul îl caută pe salvatorul său (Foto)

Un videoclip în care un tânăr îl caută pe soldatul care l-a salvat când era adolescent după cutremurul din Sichuan în 2008.

de Redactia Observator

la 30.01.2018 , 12:32

Un videoclip în care un tânăr îl caută pe soldatul care l-a salvat când era adolescent după cutremurul din Sichuan în 2008, de la care se împlinesc curând zece ani, a devenit viral pe internet şi a emoţionat reţelele de socializare din China, relatează EFE marţi.

În clipul postat săptămâna trecută şi care a strâns 12 milioane de vizualizări, tânărul Qiang Tianlin, care acum are 24 ani, se adresează salvatorului său despre care nu mai ştie nimic. Soldatul l-a salvat la cutremurul din 2008 de prăvălirea unor roci, aruncându-se deasupra băiatului şi făcând scut din trupul său.

"Au trecut zece ani, am devenit soldat la rândul meu. Poţi să mă vezi? Te-am căutat în toţi aceşti ani. Unde eşti?", întreabă Qiang în acest clip redistribuit de 30.000 de ori pe Weibo, echivalentul local al Twitter.

Articolul continuă după reclamă

Qiang era pe atunci elev la Institutul din Guanzhuang, una dintre zonele cele mai afectate de cutremurul de magnitudinea de 8 grade pe Richter, care a avut loc la 12 mai 2008 şi care a provocat aproximativ 90.000 de morţi şi dispăruţi, devenind unul dintre cele mai nefaste din istoria ţării.

După cutremur, Qiang se întorcea acasă pe o potecă de munte fiind surprins de o prăbuşire de roci în una din numeroasele replici ale seismului, moment în care salvatorul său a intervenit providenţial.

"Dacă el nu ar fi fost acolo aş fi murit, am văzut cum pietrele îi cad în spate şi cum mâinile îi sângerează", spune Qiang în imagini.

Soldatul, în prezent necunoscut, l-a dus pe Qiang la un adăpost temporar, unde băiatul şi-a regăsit familia, şi l-a vizitat de mai multe ori pentru a se interesa de sănătatea lui şi pentru a-l încuraja să înveţe şi să plece "să vadă lumea".

Qiang spune că acel incident i-a schimbat viaţa deoarece, inspirat de exemplul soldatului, a început să înveţe mai bine, s-a înscris la Universitatea Naţională de Tehnologie a Apărării în 2012, iar apoi a intrat în armată.

Qiang este totodată membru în echipa internaţională de căutare şi salvare a Chinei, însă deocamdată nu a participat la nicio misiune de salvare, dar speră să urmeze în curând exemplul eroului său.

Sursa: Agerpres 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Supravieţuitor al cutremurului din Sichuan, video viral pe Internet. Tânărul îl caută pe salvatorul său (Foto)