Antena Meniu Search
x

Supraviețuitor al tragediei de la Ghioroc: "M-am trezit, trăgeam aer, dădeam din mâini" (Video)

Două tinere şi-au pierdut viaţa, ieri noapte, după o cursă nebună pe malul unui lac din Arad. Şoferiţa era pasionată de automobile, iar martorii spun că înainte de tragedie făcea drifturi.

Vezi și

Două tinere şi-au pierdut viaţa, ieri noapte, după o cursă nebună pe malul unui lac din Arad. Şoferiţa era pasionată de automobile, iar martorii spun că înainte de tragedie făcea drifturi. Maşina, în care se mai aflau trei persoane, a derapat şi a plonjat în lac. Fata aflată la volan şi prietena din dreapta ei au murit.

Alarma s-a dat la scurt timp după lăsarea serii. Pe malul lacului Ghioroc, după o repriză de drifturi, maşina condusă cu mare viteză de tânăra de 24 de ani a scăpat de sub control. Ar fi lovit un dâmb, a derapat, s-a răsturnat şi a plonjat în apă. A fost o cădere de 25 de metri. 

Cei doi băieţi aflaţi pe bancheta din spate au reuşit să se salveze. 

"M-am trezit, trăgeam aer, dădeam din mâini. M-a împins aerul afară din maşină.", îşi aminteşte unul dintre supravieţuitori.

Pe locurile din faţă au rămas prinse şoferiţa şi prietena ei. Angajatul unei terase din apropiere a fost primul care a încercat să le salveze. S-a aruncat în apa rece, dar nu le-a putut scoate.

"Maşina am găsit-o, dar cum mă duceam sub un metru jumătate, doi, nu mai primeam aer. Am încercat să găsesc, poate o prind pe una prin vreun geam, să o scot afară, dar n-am reuşit, a fost prea rece", mărturiseşte martorul care aproape că şi-a dat viaţa în încercarea de a le salva pe fete.

Tinerele au fost scoase la mal după sosirea echipelor de descarcerare şi a scafandrilor. Petrecuseră deja peste 20 de minute sub apă.

Ana-Mădălina Peri, UPU ARAD: "La 20:30 a fost scoasă prima victimă, găsită în stop cardiorespirator, cu mitriază fixă. Cea de-a doua victimă, ţin să precizez că, din cauza înecului, era cu corp străin alimentar. S-au efectuat manevre de extracţie a corpului străin."

După două ore şi jumătate de resuscitări, s-a pronunţat decesul.

La volan se afla Adelina Stângaciu, o tânără pasionată de tuningul auto şi de automobilele puternice.

"Îi plăcea tuningul, mergeam la evenimente din acestea care erau despre automobile", spune Raul, un colaborator.

Poliţiştii spun că tânăra nu purta centura de siguranţă în momentul accidentului. În dreapta ei se afla Laura Bogdănescu, în vârstă de 27 de ani. 

Maşina care a plonjat în lac va fi expertizată de poliţişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Supraviețuitor al tragediei de la Ghioroc: "M-am trezit, trăgeam aer, dădeam din mâini" (Video)