Surse: Percheziții DNA la CJ Călărași. Ar fi vizat şi președintele PSD al instituției, Vasile Iliuță
Procurorii DNA Constanța fac percheziții, joi dimineață, la Consiliul Județean Călărași. Ar fi vizat președintele Vasile Iliuță (PSD), conform Agerpres,
Procurori de la DNA Constanţa efectuează, joi dimineaţa, percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Călăraşi, într-un dosar de corupţie, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.
Conform surselor citate, vizat de anchetă ar fi şi preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă.
De asemenea, procurorii ridică documente şi calculatoare de la DGASPC Călăraşi şi un spital din oraş în legătură cu mai multe contracte de achiziţii.
Vasile Iliuță, achitat de Tribunalul București în 2023. Decizia nu este definitivă. DNA l-a trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fals intelectual și șantaj
- Monica Adăscăliţei, noul manager al Spitalului din Botoşani, reţinută în dosarul angajărilor fictive. Un post...
- Șefa secției de psihiatrie a SJU Pitești, reținută după ce a luat mită de peste 140 de ori de la pacienţi....
- Măsura anunţată de ministrul de Finanţe după scandalul de corupţie de la Vama Bucureşti: "Astfel de incidente...
- Şeful Direcției Vamale București, reținut de procurorii DNA. Paul Petrof ar fi luat şpagă pentru acordarea...
Vasile Iliuţă a fost achitat de Tribunalul Bucureşti în 2023 într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu şi şantaj. Potrivit deciziei instanţei, care nu este definitivă, Vasile Iliuţă, a fost achitat de judecători pentru că "fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege".
Vasile Iliuţă a fost trimis în judecată în anul 2021 de DNA, sub acuzaţia că, în perioada martie - iulie 2019, şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de lege, îngrădind dreptul la muncă în cazul a 10 angajaţi ai CJ Călăraşi.
Anchetatorii susţin că Iliuţă nu ar fi aprobat plata drepturilor salariale pentru angajaţii respectivi, în condiţiile în care magistraţii Tribunalului Călăraşi au dispus suspendarea a două hotărâri ale Consiliului judeţean în urma cărora cele 10 persoane fuseseră eliberate din funcţia publică pe care o deţineau.
"În aceeaşi perioadă şi în acelaşi context, inculpatul ar fi semnat două documente despre care ştia că sunt falsificate şi în care, cu ştiinţă, nu fuseseră inserate perioadele lucrate de persoanele vătămate în modalitatea de mai sus. Prin aceste demersuri, ar fi fost creat un prejudiciu în dauna angajaţilor respectivi în valoare totală de 134.203 lei, cuantificat în neplata drepturilor salariale", explică DNA.
Totodată, arată DNA, la data de 20 decembrie 2019, Vasile Iliuţă ar fi exercitat constrângeri asupra unui procuror pentru a-l determina să nu dispună trimiterea sa în judecată într-o cauză penală în care avea calitatea de inculpat.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰