Antena Meniu Search
x

Zeci de suspecți în cazul furtului de produse de sute de mii de euro care ar fi trebuit vândute la bordul avioanelor

Bunuri de lux de la bordul avioanelor, furate chiar de angajații aeroportului. Polițiștii și procurorii au făcut percheziții de amploare astăzi după ce mai multe companii aeriene au sesizat că ce au în registre ca produse vândute nu se regăsesc și în conturi. Implicați în rețea erau chiar și militari sau pompieri. Prejudiciul se ridică la 800.000 de euro.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 18.06.2020, 20:35

Vezi și
  • Produse în valoare de 800.000 de euro ar fi dispărut din depozite.
  • Printre suspecți s-ar afla inclusiv polițiști și pompieri.

Ceasuri de lux, bijuterii, ochelari de firmă, parfumuri scumpe, haine și chiar băuturi alcoolice pe care orice pasager le putea cumpăra în călătoria cu avionul de la o destinație la alta. Vinovați, chiar cei care știau exact unde se află, cum și când se mută și cum se dau avizele pentru ele. 

Zeci de suspecți au fost aduși sub escortă la sediul Poliției Transporturi, unde anchetatorii au adus documente și produse pe care le-au găsit la percheziții, respectiv ceasuri, bijuterii, ochelari, parfumuri și băuturi alcoolice.

Bunuri ce depășesc valoarea de 800.000 de euro luate printr-un circuit ilegal pus la cale de către angajații societății comerciale care operează pe Aeroportul Otopeni. Surse din anchetă spun că principalii suspecți sunt supervizorii care aveau datoria să preia și să predea de pe platforma aeroportului containerele cu produsele nevândute la bordul avioanelor. Doar că pe acest traseu - de la depozit la avion și de la avion la depozit - angajații și-ar fi însușit produsele de lux. 

Atunci când au observat că în zbor nu au încasat banii pentru produsele lipsă din depozit, companiile au sesizat poliția la sfârșitul anului trecut.

Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliția Capitalei: Erau destinate strict comercializării în interiorul aeronavelor. 

Doar că ele au fost scoase din aeroport, predate altor complici- printre ei militari și pompieri- și comercializate apoi. 

200 de polițiști au descins la suspecți din București, Ilfov și Prahova, într-un dosar cercetat de către Parchtul Militar. 

Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliția Capitalei: Se fac cercetări în ceea ce privește infracțunile de furt, complicitate la furt, tăinuire și delapidare.

Reprezentanții societății comerciale și cei ai Companiei Naționale Aeroporturi București spun că au "respectat toate reglementările şi nu sunt responsabile pentru activităţile în care sunt implicați angajaţii în cauză. Ne delimităm de acţiunile întreprinse la nivel personal, de către acei angajaţi care nu au respectat prevederile legale". 

Familile suspecților spun că, tot astăzi, companiile le-au cerut demisiile. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă și ani grei de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Zeci de suspecți în cazul furtului de produse de sute de mii de euro care ar fi trebuit vândute la bordul avioanelor