Medicii din Deva cer în lacrimi susținere în lupta pentru combaterea coronavirusului
Suceava nu este singurul focar de coronavirus din România. O spun autorităţile, care au adăugat pe listă alte două localităţi periculoase: Deva şi Arad. Despre cât de gravă e situaţia la Deva ne-au vorbit în excusivitate cadrele medicale de acolo.
- Medicii din Deva cer în lacrimi susținere în lupta pentru combaterea coronavirusului
- Numeroase cadre medicale din Deva au fost confirmate cu coronavirus sau așteaptă în izolare rezultatele testelor
Suceava nu este singurul focar de coronavirus din România. O spun autorităţile, care au adăugat pe listă alte două localităţi periculoase: Deva şi Arad. Despre cât de gravă e situaţia la Deva ne-au vorbit în excusivitate cadrele medicale de acolo. O asistentă ne cere în lacrimi să-i susţinem pe cei care se luptă să ne salveze. Iată mărturiile cutremurătoare!
Obosită şi disperată, o asistentă cere oamenilor, în lacrimi, să aibă încredere în medici şi să-i susţină în criza pentru care nimeni nu a fost pregătit. De duminică nu a mai ieşit din spitalul-focar de la Deva şi aşteaptă cu înfrigurare rezultatul testului pentru coronavirus. 90 la sută dintre colegii ei, medici, asistente, infirmiere sunt în izolare. Cei care au rămas la muncă trebuie să aibă grijă de toţi pacienţii.
"Am fost chemați pentru 14 zile să ne ajutăm colegele care sunt bolnave, deja aflate în izolare, să îngrijim pacienții de la Oncologie. Este foarte greu să stăm în costumele astea. Avem momente în care nu avem aer, avem momente când ne ia panica. Cumva trecem peste și reușim să ne ducem misiunea la capăt".
În exclusivitate pentru Observator, un medic cardiolog a vorbit despre presiunea la care sunt supuşi doctorii acum.
Viața într-un spital covid e cumplit de grea. Pe lângă bolile pentru care pacienții vin să se trateze, pe lângă ameninţarea virusului, cadrele medicale trebuie să suporte şi reacţiile extreme ale pacienţilor.
Ioan Demeter este de 40 de ani medic la Spitalul Județean. Doctorul este infectat cu SARS-COV2 și își petrece zilele pe un pat al Secției de Boli Infecțioase. Știe precis momentul în care a luat virusul, de la un pacient care și-ar fi putut pierde viața dacă nu era consultat la timp.
Într-o altă parte a ţării, la Slatina, mai mulţi medici de la Spitalul Judeţean se declară jigniţi de "sporul de 500 de euro" lunar anunţat pentru personalul medical din "linia întâi". Ei consideră banii mită.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰