Antena Meniu Search
x

Video Sute de oameni au format o cruce impresionantă, de peste 50 de metri, în munţii Vâlcan din Hunedoara. Credincioşii au refăcut drumul lui Iisus

Nu doar în ţara sfântă s-a refăcut traseul Mântutorului, ci şi la noi. Sute de credincioşi români au mers pe Drumul Crucii, la fel ca acum două milenii. În munţii Vâlcan, din judeţul Hunedoara, oamenii au conturat o cruce impresionantă, de peste 50 de metri, asta după ce au mers aproape zece kilometri. Iar în judeţul Arad, românii au refăcut traseul Mântuitorului în cea mai veche mănăstire ortodoxă cu viaţă monahală din România.     

de Redactia Observator

la 04.05.2024, 10:49

Vezi și

Se spune că fiecare om are o cruce de dus. Oricât de grea sau de mare ar fi.  Aici, în Valea Jiului, însă, simţi că nu o duci singur. De 25 de ani, în Vinerea Mare, oamenii refac drumul lui Isus, iar anul acesta experienţa a fost una diferită. La mijlocul traseului, spre stațiunea Straja, credincioșii au făcut un popas sub formă de cruce, apoi și-au continuat drumul spre cota 1400. Paul Șerban, un artist din Valea Jiului, a fost cel care a gândit oprirea specială.

El a construit crucea de peste 50 de metri, care de la înălțime s-a văzut spectaculos. 

Paul Șerban: Am de gând mai de demult să integrez oameni în lucrările pe care le fac şi am găsit momentul perfect aici. Treptat, simplu, să ne punem pe o linie  şi să constituim o lucrare de artă.  

Pe pârtia de la Straja, tot el a mai realizat o lucrare inedită: chipul lui Isus, din pietre de toate formele și dimensiunile, plus crengi în loc de coroana de spini.

Pe acelaşi subiect

Paul a studiat designul în Timișoara și cu operele spectaculoase realizate acum în inima naturii își dorește să promoveze meleagurile natale. 

Drumul Crucii, refăcut de enoriaşi la cea mai veche mănăstire ortodoxă cu viață monahală din România

Şi în judeţul Arad, Drumul Crucii a fost refăcut de enoriaşi la cea mai veche mănăstire ortodoxă cu viață monahală din România - Hodoş-Bodrog. Un traseu care s-a întins pe doi kilometri pe care credincioşii l-au parcurs dus-întors. 

Pe parcursul traseului, oamenii s-au oprit şi la cele 14 cruci, acolo unde au aprins lumânări şi s-au rugat în taină. La mănăstirea Hodoş-Bodrog slujbele au început încă de luni şi vor continua şi după Paşte, în zilele de luni, marţi şi vineri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Sute de oameni au format o cruce impresionantă, de peste 50 de metri, în munţii Vâlcan din Hunedoara. Credincioşii au refăcut drumul lui Iisus