Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Sute de pești găsiți morți, în apele Jiului de Vest şi la Gura Portiţei. Localnicii au alertat autorităţile: "Tot malul era plin, pe sute de metri"

Este alertă în Hunedoara. Sute de pești au fost găsiți morți, în apele Jiului de Vest, foarte aproape de Termocentrala Paroșeni. Și, pentru că instalația a pornit de curând, oamenii din zonă bănuiesc că de aici a pornit totul şi au alertat autoritățile. Stavrizi morţi au fost scoşi de valuri şi la Gura Portiţei.

de Redactia Observator

la 26.07.2024 , 08:35

Peștii morţi au fost găsiţi în apa Jiului de Vest, foarte aproape de Termocentrala Paroșeni. Localnicii, obişnuiţi deja cu astfel de fenomene, cred că poluarea excesivă de la centrală ar fi şi motivul principal pentru care mor atâtea vietăţi, mai ales că instalația a fost repornită în urmă cu puțin timp.

Localnică: Tot malul era plin de peşti morţi, pe câteva sute de metri. Nu este prima dată dar acum a fost jalnic.

Reprezentanţii Complexului Energetic îi contrazic, însă.

Vezi și

Oana Stoicuţa, purtător de cuvânt CEVJ: Nu au existat deversări necontrolate sau poluări accidentale, iar monitorizările proprii efectuate nu au evidențiat depășiri ale valorilor maxime admise. De altfel, nici o instituție abilitată nu a pus cauza apariției fenomenului sesizat în sarcina Termocentralei Paroșeni din cadrul Complexului Energetic Valea Jiului.

Pe acelaşi subiect

Sorin Corici, şeful sistemului Hidrotehnic Ape Jiu: Apa este curată! Este în parametrii, adică nu are nici un fel de depăşire de concentraţie la nici un fel de integrator. E posibil să fie şi din cauza căldurii. Debitul este foarte mic, undeva între 2 şi 4 m pe sec.

Reprezentanţii Apelor Române Craiova recoltat probe, iar peștii morţii vor fi analizați și în laborator. Între timp, mai mulţi pui de stavrid au fost scoşi de valuri şi pe malul plajei de la Gura Portiţei.

Adrian Bîlbă, biolog: Avem alge în descompunere care consumă O2 şi în plus, populaţii masive de peşti, adică un număr mare al acestora. Este posibil să fie şi alge toxice care să îi îmbolnăvească. Deci, nimic deosebit. Este un fenomen natural. Practic o regenerare.

De altfel, un alt factor luat în calcul de specialişti este şi faptul că peştii au intrat în zone fără oxigen.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Sute de pești găsiți morți, în apele Jiului de Vest şi la Gura Portiţei. Localnicii au alertat autorităţile: "Tot malul era plin, pe sute de metri"