Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Sute de proiectile de artilerie, cartușe, grenade sau bombe de aviație, distruse la Constanța. "O simplă mișcare a muniției poate declanșa explozia"

O misiune de distrugere a unor muniţii neexplodate a avut loc ieri în Constanţa. Sute de proiectile de artilerie, cartușe, grenade sau bombe de aviație au fost distruse prin explozie în cadrul Poligonului de Trageri Capu Midia. Muniţia neexplodată provenea din Primul și al Doilea Război Mondial. 

de Redactia Observator

la 06.10.2022 , 08:31

Astfel de muniţii pot fi găsite în timpul efectuării unor lucrări de construcții sau a unor lucrări agricole, iar cetăţenii care le descoperă trebuie să anunţe imediat autorităţile şi să evite contactul cu proiectilele, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța a executat, în data de 05.10.2022, o misiune de distrugere a muniției asanate pe teritoriul județului. Astfel, la Poligonul Complex de Trageri Capu Midia aparținând Ministerului Apărării Naționale, au fost distruse prin explozie, folosind procedeul electric, 384 elemente de muniție din Primul și al Doilea Război Mondial, după cum urmează: proiectile de artilerie de diferite calibre și muniție de infanterie (cartușe, grenade ofensive și defensive, bombe de aviație). 

Vezi și

!!! O simplă mișcare a muniției poate declanșa explozia. Pirotehnicienii sunt pregătiți să gestioneze astfel de situații și doar aceștia le pot transporta și distruge în condiții de siguranță. 

Pe acelaşi subiect

Dat fiind faptul că multe dintre munițiile rămase neexplodate din timpul celor două conflagrații mondiale sunt descoperite de populație în timpul efectuării unor lucrări de construcții sau a unor lucrări agricole și având în vedere pericolul la care sunt expuşi cetăţenii care le descoperă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al județului Constanța reamintește măsurile ce trebuie respectate în astfel de situaţii:

  • nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;
  • nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;
  • nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;
  • nu ridicați, nu transportați sau introduceți munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi;
  • nu aruncați la fier vechi și nu predați la societățile colectoare munițiile;
  • nu lăsați copiii să se joace cu asemenea muniții;
  • lăsați o persoană în zonă pentru a supraveghea muniția până la sosirea organelor specializate și indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă.

Când se execută lucrări și se depistează muniții neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă și se anunță organele specializate în astfel de misiuni", a transmis ISU Dobrogea.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Sute de proiectile de artilerie, cartușe, grenade sau bombe de aviație, distruse la Constanța. "O simplă mișcare a muniției poate declanșa explozia"