Antena Meniu Search
x

Un tânăr din Bucureşti, erou în timpul liber, a salvat viaţa unei femei care s-a aruncat de la etaj

Un tânăr din Bucureşti, voluntar la 'Există un erou în fiecare dintre voi', a devenit erou după ce a salvat viaţa unei femei care s-a aruncat de la etajul opt al unui bloc.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 05.03.2019, 10:23

Adrian Olteanu este voluntar şi erou în timpul liber, în Bucureşti
Adrian Olteanu este voluntar şi erou în timpul liber, în Bucureşti - Facebook

Un tânăr din Bucureşti, voluntar la 'Există un erou în fiecare dintre voi', a devenit erou după ce a salvat viaţa unei femei care s-a aruncat de la etajul opt al unui bloc.

Totul s-a întâmplat, ieri după-amiază, atunci când Adrian Olteanu se întorcea de la locul de muncă şi a primit o alertă despre un caz de sinucidere pe bulevardul Timişoara din Capitală.

"Ora 16:28,venind de la munca,primesc alertă,în care se specifică că o persoană s-a aruncat în gol,de la etajul 8 al unui bloc,pe Bulevardul Timisoara. Am ajuns în 2 minute,în spatele blocului,nu era nimeni decât un echipaj al Poliției.Moment în care decid să ocolesc blocul si vad victima la cca.20 de metri,cazuta în grădina din fața blocului si o rup la fugă cu ghiozdanul în spate,împreună cu cei de la Poliție", a scris Adrian într-o postare.

Tânărul, care are pregătire medicală de urgenţă, a intervenit rapid şi a reuşit astfel să o salveze pe femeia despre care vecinii au spus că a decis să îşi pună capăt zilelor din cauza unei depresii.

Pe acelaşi subiect

"Efectuând metoda PAS,pe cat posibil,fără hiperextensie sau atingerea victimei si uitându-ma mai atent,am observat respiratia prezentă. În ~5 minute,a ajuns un echipaj EPA SMURD, comunicând-le imediat ca victima respiră, urmat de echipajul SMURD cu medic,de la unitatea Bujoreni,la interval scurt de timp. De aici a început o desfășurare impresionantă de forțe.Victima a fost întoarsă în 4 persoane,eu fiind la partea de bazin. Am scos foarfeca la îndemnul Doamnei Doctor, am tăiat toate hainele victimei, rugându-ma sa verific fiecare bucățică de corp,sa ii comunic toate facturile găsite,în timp ce dânsa pusese guler, băieții de pe EPA aduceau lopata si salteaua cu vacuum, brancard, iar asistenții trăgeau de zor seruri si prindeau linii venoase.

Am găsit fracturi ale membrelor superioare fiecare în câte 2 locuri, fractura clavicula stânga cu umăr dislocat,fractura a membrului inferior drept,în zona femurului,fractura de bazin(cu deplasare spre partea stângă),fractura de coloana cervicala,observată de medic la momentul sosirii si multe fracturi coastale si o suspiciune de pneumotorax,pe partea dreaptă. S-a trecut la stabilizarea victimei,intubare și ventilare mecanica. Am scos 2 folii izoterme am învelit victima,am umflat salteaua cu vacuum,am trecutla balon,am făcut subluxatie de mandibula pentru intubare,am ajutat la transportarea victimei în Ambulanță cu Medic dupa care curățenie în zona de intervenție împreună cu cei SMURD, în cele 45 de minute stând la caz. Am primit felicitări din partea Doamnei Doctor de pe UTIM Si restul echipajelor,din partea Poliției,la fel,pentru ajutorul oferit,s-au adeverit în Ambulanță toate facturile comunicate de către mine. Pacientă transportată la Spitalul Municipal,cu semne vitale,dar inconștientă", a povestit tânărul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Un tânăr din Bucureşti, erou în timpul liber, a salvat viaţa unei femei care s-a aruncat de la etaj