Antena Meniu Search
x

Tânăr care a căzut 15 metri în gol în Valea Seacă, recuperat de salvamontiști

Un tânăr de doar 23 de ani riscă să rămână cu sechele după ce s-a avântat singur pe un traseu montan extrem de abrupt şi a căzut 15 metri în gol, în apropiere de Crucea Caraiman. De cinci ore au avut nevoie salvamontiştii ca să-l ducă spre locul unde putea fi luat de elicopterul SMURD. În doar 24 de ore, salvatorii montani au avut trei astfel de misiuni extrem de dificile.

de Redactia Observator

la 20.09.2020, 20:18

Vezi și
  • Tânărul a fost preluat cu elicopterul SMURD.
  • Victima și-a sunat prietena, care a alertat salvamontiștii.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19.

Turistul de 23 de ani din Bucureşti nu va uita prea devreme traseul montan pe care s-a încăpăţânat să urce singur. A fost găsit pe Valea Seacă, fiind rănit destul de serios, mai ales la nivelul coloanei vertebrale.

Pentru că zona în care a căzut era foarte abruptă, a putut fi scos de acolo doar cu ajutorul elicopterului SMURD, chemat de la Târgu Mureş.

Până la ieşire din valea îngustă însă salvamontiştii au fost nevoiţi să-l ducă pe o targă.

Gheorghe Haiduc, şef Salvamont Buşteni: Una dintre cele mai grele intervenţii pe care le-am avut anul acesta. A căzut aproximativ 15 metri. În primă fază, victima a fost foarte speriată şi şi-a sunat prietena. Prietena lui disperată a sunat la noi după ajutor.

Şi pe creasta Munţilor Făgăraş, în apropiere de Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, a fost nevoie duminică de intervenţia elicopterului SMURD. O femeie de 57 de ani, venită din Sibiu, era în drumeţie cu mai mulţi prieteni când s-a lovit la genunchi. Şi aici, din cauza traseului greu de parcurs pe picioare, salvamontiştilor le-a fost imposibil să o evacueze terestru.

În total, în doar 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-a sunat de 14 ori pentru a cere ajutor.

Iar şirul intervenţiilor a început încă de aseară, cu un turist de 41 de ani, care a alunecat pe traseul care duce la Cascada Urlătoarea.

Specialist în medicină alternativă, bărbatul şi-a pus singur diagnosticul. N-a fost singura intervenţie de noaptea trecută. Şi un alt bărbat a avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor după ce a alunecat pe Bârna Caraimanului şi şi-a luxat genunchiul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Tânăr care a căzut 15 metri în gol în Valea Seacă, recuperat de salvamontiști