Antena Meniu Search
x

Tânăr condamnat la 25 de ani de închisoare, pentru dublu asasinat, eliberat după numai trei ani

Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au decis să îl lase în libertate pe Ovidiu Dănuţ Drîngă, un tânăr din Haţeg condamnat la 25 de ani de închisoare pentru un dublu asasinat comis în anul 2016.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 19.02.2019, 11:22

Ovidiu Drîngă a fost condamnat pentru dublu asasinat, însă a fost lăsat liber după trei ani
Ovidiu Drîngă a fost condamnat pentru dublu asasinat, însă a fost lăsat liber după trei ani - Arhivă

Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au decis să îl lase în libertate pe Ovidiu Dănuţ Drîngă, un tânăr din Haţeg condamnat la 25 de ani de închisoare pentru un dublu asasinat comis în anul 2016.

Condamnat în aprilie 2017 de Tribunalul Hunedoara la 25 de ani de închisoare pentru cele două crime comis în satul Balomir, judeţul Hunedoara, Ovidiu Drîngă a atacat cu apel decizia Tribunalului.

Astfel, pe 8 februarie 2019, Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât că există suficiente motive pentru care procesul trebuie reluat de la zero.

Drept urmare, aceeaşi instanţă a decis să înlocuiască măsura arestului preventiv cu măsura controlului judiciar.

Pe acelaşi subiect

Astfel, cazul reprezintă o premieră pentru justiţie, având în vedere că tânărul, găsit vinovat şi condamnat la 25 de ani de închisoare pentru dublu asasinat, a fost eliberat după numai trei ani.

Dublu asasinat la Balomir pentru un inel de logodnă

Ovidiu Drîngă a fost arestat în ianuarie 2016 pentru dublul asasinat comis în satul Balomir din Hunedoara.

Potrivit rechizitoriului prin care dosarul a fost trimis în judecată, oribilele crime au fost comise în noaptea de 19 spre 20 ianuarie 2016.

Anchetatorii au explicat că Ovidiu Drîngă cunoştea faptul că victimele, Elena şi Augustina Lingurar, în vârstă de 71, respectiv 72 de ani, sunt infirme şi au o sumă mare de bani în casă.

Astfel, tânărul ar fi intrat peste cele două femei în casă, le-a lovit până ce acestea şi-au dat ultima suflare şi apoi le-a furat suma de 10.000 de lei.

Cu banii furaţi, tânărul şi-ar fi achitat datoriile şi i-a cumpărat iubitei sale, chiar de ziua ei de naştere, un inel de logodnă cu care a cerut-o în căsătorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Tânăr condamnat la 25 de ani de închisoare, pentru dublu asasinat, eliberat după numai trei ani