Antena Meniu Search
x

Sute de pensionari au rămas fără banii cotizaţi zeci de ani la o casă de ajutor reciproc din Galaţi

Sute de pensionari au rămas fără banii cotizaţi la o casă de ajutor reciproc din Galaţi, după ce peste 100.000 de lei au dispărut din conturi.

Sute de pensionari au rămas fără banii cotizaţi zeci de ani la o casă de ajutor reciproc Galaţi - Facebook

Sute de pensionari au rămas fără banii cotizaţi la o casă de ajutor reciproc din Galaţi, după ce peste 100.000 de lei au dispărut din conturi.

De circa şase luni plăţile (împrumuturi, ajutoare de înmormântare) la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) la care sunt înscrişi peste 500 de bătrâni din oraşul Târgu Bujor (judeţul Galaţi) şi din comunele limitrof, au fost sistate.

Revoltaţi, oamenii au mers la primărie să ceară ajutor.

Edilul oraşului, Laurenţiu Viorel Gîdei, a explicat că asociaţia nu are legătură cu autorităţile statului, fiind o iniţiativă locală, independentă, veche de circa 40 de ani.

CARP Tg.Bujor a rămas de circa o jumătate de an fără conducere, după decesul ultimului preşedinte. De altfel, primarul este cel care a tras semnalul de alarmă în chestiune, după ce mai mulţi membri din localitate au reclamat la primărie că sunt probleme grave la CARP.

Primarul i-a invitat pe bătrâni la o discuţie pe Facebook

„Sunt acolo 115 membri din Tg. Bujor, 29 de membri din Moscu, 37 de membri Umbrăreşi şi alţi peste 250 membri din localităţile învecinate.

Această asociaţie, constituită din membri pensionari cotizanţi, în principal acordă un ajutor deces membrilor familiilor, între 100 şi 800 lei, şi împrumuturi. Este o asociaţie independentă, nonprofit, piramidală, condusă de un preşedinte, acum decedat, ales de Adunarea Generală. Acum este în faliment, practic", a explicat primarul, potrivit adevarul.ro.

Potrivit statutului asociaţiei, contizaţia lunară (care stă la baza ajutorului de deces ulterior) nu se returnează niciodată membrilor. În schimb, fondul social (pe bază căruia se acordă împrumuturile rambursabile) trebuie restituit membrilor, la ieşirea din CARP.

O verificare sumară a relevat că în conturi nu se mai află acum niciun leu din fondurile de rulment depuse de membri, estimate la circa 100.000 de lei.

Primarul de la Tg.Bujor i-a invitat pe locuitorii oraşului la o discuţie pe Facebook despre soarta CARP din oraş, zeci de oameni exprimându-şi acolo frustrarea că au rămas fără bani după ce au cotizat, ei sau părinţiii lor, decenii de-a rândul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Sute de pensionari au rămas fără banii cotizaţi zeci de ani la o casă de ajutor reciproc din Galaţi