Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tânăr din Harghita, mort după ce a căzut dintr-un tractor condus de un bărbat băut şi fără permis. Şoferul a fugit de la locul accidentului

Un tânăr de 28 de ani a murit în seara de marţi, în localitatea Căpâlniţa din judeţul Harghita, după ce a căzut dintr-un tractor condus de un bărbat băut şi fără permis. Şoferul a părăsit locul accidentului, iar ulterior, a fost identificat şi reţinut, transmite Agerpres.

de Redactia Observator

la 04.01.2023 , 14:17

Tânăr mort Un tânăr a murit după ce a căzut dintr-un tractor condus de un bărbat băut şi fără permis - Profimedia

Biroul de Presă al IPJ Harghita a informat, miercuri, că un bărbat, de 38 ani, din Căpâlniţa, conducea un tractor agricol, marţi seara, pe raza localităţii, iar în vehicul se mai afla un bărbat, de 28 ani. La un moment dat, acesta s-a dezechilibrat şi a căzut din tractor, suferind leziuni grave.

Sursa citată a precizat că victimei i-au fost acordate îngrijiri medicale de către un echipaj de ambulanţă care a constatat, la faţa locului, decesul acesteia. Bărbatul aflat la volan şi-a continuat deplasarea, părăsind locul evenimentului şi a fost identificat, la scurt timp, de către poliţişti.

În urma testării cu aparatul etiloest, s-a constatat că  prezenta o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc pentru recoltarea de probe biologice. Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că persoana aflată la volan nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Articolul continuă după reclamă

Autorul accidentului, reţinut pentru 24 ore

Biroul de Presă al IJP Harghita a menţionat că, în acest context, a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de  "conducerea pe drumul public a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere auto, ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor în drept şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge", urmând ca, după finalizarea cercetărilor, acesta să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.

Autorul accidentului a fost reţinut pentru 24 ore, urmând a fi prezentat instanţei competente, Judecătoria Odorheiu Secuiesc, cu propunere de arestare preventivă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Tânăr din Harghita, mort după ce a căzut dintr-un tractor condus de un bărbat băut şi fără permis. Şoferul a fugit de la locul accidentului