Antena Meniu Search
x

Tânăr la un pas să se înece în marea agitată. Turiştii ignora steagul galben arborat de salvamari

Încă un tânăr a fost la un pas să-şi piardă viaţa în marea agitată. El a ignorat steagul galben arborat de salvamari care îndeamnă la prudenţă și s-a avântat în valuri. La fel au făcut și mulți părinți care au intrat în apă cu tot cu copiii mici.

Vezi și

Încă un tânăr a fost la un pas să-şi piardă viaţa în marea agitată. El a ignorat steagul galben arborat de salvamari care îndeamnă la prudenţă și s-a avântat în valuri. La fel au făcut și mulți părinți care au intrat în apă cu tot cu copiii mici. Oricâte avertismente ar primi, turiştii nu par să înţeleagă pericolul.

Tânărul din Bucureşti a ieşit pe mare cu o saltea gonflabilă. A fost răsturnat de valuri şi tras de curenţii puternici zeci de metri.

A trecut de geamandură, s-a răsturnat şi i-au luat curenţii pluta. El s-a dus după ea şi n-a mai putut. A venit încă un val, încă un val. L-a luat, povesteste un martor.

ANDREEA RÂŞNOVAN, medic SMURD

A intervenit şi şenilata care aparţine tot SMURD-ului. Pacientul a fost găsit conştient, disneic, cu lipsă de aer.

Putea să fie şi el mort, dacă nu îl vedeau la timp salvamarii. Doar în ultima lună, 7 turişti şi-au pierdut viaţa în Marea Neagră. În fiecare zi, salvamarii scot din apă câteva zeci. De multe ori, chiar copii.

La ora 15, e arborat steagul galben. Asta înseamnă că doar persoanele experimentate au voie să intre în mare. Chiar şi aşa, sunt foarte mulţi copii în apă în acest moment şi asta pentru că părinţii nu conştientizează pericolul la care se expun.

VALENTIN IVAN, salvamar

Să nu se aventureze cu copiii mici, să stea cât mai departe de valuri şi periculozitatea este foarte mare.

Sfaturi date de multe ori în gol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Tânăr la un pas să se înece în marea agitată. Turiştii ignora steagul galben arborat de salvamari