Antena Meniu Search
x

Tânăra de 20 de ani din Targoviste, care s-a urcat drogată la volan şi a ucis un om pe trecere, scapă de arest. Ce spun procurorii

Tânăra de 20 de ani din Târgovişte care s-a urcat drogată la volan şi a omorât un bărbat pe trecerea de pietoni a fost lăsată în libertate pentru că procurorii nu au cerut arestarea ei, chiar dacă i-au făcut două dosare penale.

Vezi și

Tânăra de 20 de ani din Târgovişte care s-a urcat drogată la volan şi a omorât un bărbat pe trecerea de pietoni a fost lăsată în libertate pentru că procurorii nu au cerut arestarea ei. Chiar dacă i-au făcut două dosare penale, unul pentru accident şi celălalt pentru posesie şi trafic internaţional de droguri, au considerat că nu reprezintă un pericol public.

După 24 de ore de la reţinere, tânăra a fost lăsată să plece acasă. 

Neoficial, surse din ancheta spun ca s-a tinut cont si de comportamentul tinerei, şi anume că nu a parasit locul accidentului, a recunoscut fapta si chiar a incercat sa ajute victima dupa impact. Chiar daca s-ar fi cerut o arestare preventiva in instanta, o astfel de masura ar fi fost greu de obtinut, spun procurorii. 

Procurorii strâng probe pentru mai multe fapte: conducere sub influenţa drogurilor şi ucidere din culpă, în urma accidentului. Dar şi pentru posesie şi trafic internaţional de droguri, în urma declaraţiilor de la poliţie. Fata le-a spus anchetatorilor că are acasă stupefiante pe care le-a cumpărat din Elveţia şi le-a adus apoi în România.

Faptul că, în acest caz, s-a dispus doar controlul judiciar, a stârnit revolta familiei bărbatului lovit pe trecere. Fiica lui a postat un mesaj tulburător pe Facebook.

"Nu mai am cui să îi zic: "Sărut-mâna, tată!". O să îţi fac dreptate, jur. Cel mai bun tată din lume, nu te mai am", este mesajul tinerei al cărei tată a fost ucis pe trecere.

La locul accidentului, martorii au povestit că tânăra de la volan nici măcar nu ar fi încetinit când s-a apropiat de trecerea de pietoni.

A coborât parcă nici nu făcuse nimic. S-a dus până la bordura aia roşie, s-a uitat la el un pic, după care s-a întors înapoi şi şi-a luat o ţigară, povestesc oamenii.

Iar la spital, medicii au constatat că fata consumase cocaină şi încă o substanţă care se regăseşte şi în compoziţia cannabisului. Cocktaiul afectează puterea de concentrare şi încetineşte reflexele, spun toxicologii. 

Dan Roşca, specialist toxicologie:

Chiar şi THC-ul, marijuana, poate face foarte mult rău, mai ales la o persoană vulnerabilă. Dacă mai adaugi şi cocaină care te dinamizează, că ăsta este rolul ei, atunci lucrurile devin şi mai grave: eşti ca o bombă pe picioare, sau pe roţi, în cazul nostru.

Fenomenul şoferilor drogaţi la volan se amplifică de la un an la altul, spun statisticile. Tot mai mulţi dintre cei opriţi de poliţişti, în cadrul raziilor specifice, pică testul antidrog. În weekend, agenţii din Cluj au vrut să vadă câţi şoferi se urcă la volan sub influenţa substanţelor interzise. Şi au găsit un bărbat de 31 de ani care conducea drogat, după ce a petrecut toată noaptea într-un club din oraş. 

Anul trecut, un tânăr a fost la un pas să producă o tragedie la indigo cu cea de la Târgovişte. Drogat, a gonit cu maşina pe contrasens, pe o şosea din Constanţa şi s-a mai oprit doar când i s-a făcut rău. Poliţiştii i-au percheziţionat autoturismul şi au găsit înăuntru atât substanţe interzise, cât şi un pistol cu gaz. După control, bărbatul a insistat să urce înapoi la volan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Tânăra de 20 de ani din Targoviste, care s-a urcat drogată la volan şi a ucis un om pe trecere, scapă de arest. Ce spun procurorii