Antena Meniu Search
x

Video Tânăra gravidă care a supravieţuit accidentului cu 7 morţi din Iaşi a născut un băieţel perfect sănătos. Maria povesteşte clipele trăite imediat după impact

Din mijlocul unei tragedii, s-a născut o nouă viaţă. Gravida care a fost accidentată în carambolul teribil de ieri de pe Drumul Morţii a născut un băieţel perfect sănătos. Miracolul poartă numele de Albert Nicolas. Fericirea e însă dulce-amăruie: cuplul e îngrozit de ce ar fi putut să fie şi suferă alătură de cele şapte familii distruse în urma accidentului. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 02.02.2022, 19:12

Vezi și

O mică minune. Aşa îl descriu părinţii pe Albert-Nicolas, bebeluşul lor de o zi. Micuţul a sfidat moartea înainte să se nască. Era în burta mamei, pregătit să vină pe lume, când ambulanţa în care se afla femeia a fost izbită de un TIR. Inima tinerei mame a luat-o la goană. Şi-a aşezat mâinile protector pe pântec, sperând într-o minune. 

"Eram panicată, speriată. M-am născut a doua oară", spune femeia.

Tragedia a fost evitată la milimetru de şoferul ambulanţei care a tras rapid de volan. În acele clipe de groază, Maria nu şi-a dat seama cât de aproape a fost de moarte. Însă Cristi, soţul ei, a văzut carnagiul cu ochii lui. Când a ajuns la locul accidentului, şapte vieţi fuseseră curmate.  

"Am fugit sus, la nevastă-mea, că era în ambulanţă. A fost un şoc. Suntem... încă nici nu realizăm... Foarte norocoşi, n-avem cuvinte", spune soţul femeii.

Pe acelaşi subiect

Lovită la spate, în travaliu, speriată şi în stare de şoc, tânăra mamă a ajuns la spital. Câteva ore mai târziu trăia bucuria primului copil. Dar n-a putut să-şi ţină în braţe copilul: femeia are COVID, aşa că Albert-Nicolas a fost luat de lângă ea. 

"Momentan este negativ, este un copil care prezintă un prognostic foarte bun", spune managerul de la maternitate.

"L-am văzut un pic aseară, prin geam. Sunt foarte bucuroasă, mi l-am dorit foarte mult", spune tânăra mămică.

Fericirea e umbrită de durerea în mijlocul căreia a venit noua viaţă pe lume. Cristi şi Maria vor să îi povestească lui Albert tragedia când va fi mai mare, ca să înţeleagă cât de fragilă e viaţa.

"Dumnezeu să-i ierte, şi cumnata o aşteptăm acasă. Ştii că pleci de acasă, dar nu ştii dacă te mai întorci", spune mătuşa bebeluşului.

"Doamne, ca prin urechile acului. Să fie oameni morţi lângă ea, îţi dai seama ce pedeapsă e acolo!?", spune şi socrul tinerei mămici.

Cei şase prieteni care au pierit împreună au ajuns azi, acasă, în sicriu. 

"Acum, la locul accidentului, doar câteva candele care au fost aprinse pe marginea drumul de rude, prieteni şi alţi şoferi mai amintesc de tragedia care a avut loc aici", transmite Clara Mihociu, reporter Observator.

Patru dintre ei locuiau pe aceiaşi uliţă. Drumul până la biserică le-a fost pavat cu lumânări. Tot satul îi plânge, îndurerat şi revoltat.

Lacrimi curg şi pentru şoferul care conducea TIR-ul şi a pierdut controlul volanului. Andrei Radu avea doar 30 de ani şi era singur la părinţi. Logodnica lui e sfâşiată de durere. Prietenii sunt şocaţi, îl ştiau un şofer atent. 

"Era un băiat foarte cuminte, foarte atent, nu ştiu cum de o putut să se întâmple tragedia asta. Era muncitor", spune Cristi, un prieten al tânărului.

"Un băiat de un bun simţ extraordinar, credincios, un băiat respectuos şi dedicat muncii lui", spune şi preotul din localitate.  

Tânărul va fi înmormântat sâmbătă. Ancheta poliţiei continuă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Tânăra gravidă care a supravieţuit accidentului cu 7 morţi din Iaşi a născut un băieţel perfect sănătos. Maria povesteşte clipele trăite imediat după impact