Antena Meniu Search
x

Pompierii au reuşit imposibilul şi au salvat o tânără care ameninţa că se aruncă de la peste 20 de metri înălţime

O tânără a stat suspendată o noapte întreagă pe o muchie de balcon, la etajul şase, în centrul Capitalei

Vezi și

O tânără a stat suspendată o noapte întreagă pe o muchie de balcon, la etajul şase, în centrul Capitalei. Salvarea a venit după douăsprezece ore şi a fost una dramatică. Un pompier a fost filmat când coboară în rapel pe faţada imobilului şi o împinge cu toată forţa în casă. A profitat că în interior un poliţist negociator i-a distras atenţia.

O decizie extrem de riscantă venită la finalul a 12 ore dramatice. 

Toate noaptea, în frig şi ploaie, tânăra a stat agătaţă la peste 20 de metri deasupra pământului. Pe muchia balconului. 

La un moment, a acceptat să primească o pernă, pentru a nu aluneca. Iar, dimineaţă, părea epuizată. Un negociator s-a apropiat de ea. I-a oferit o geacă, pentru a-i distrage atenţia. Şi, în acelaşi timp, plutonierul Corneliu Tudorache a primit semnul că poate intervi.

O coborâre în rapel pe faţada blocului, o intervenţie rapidă pentru o salvare la limită. 

De aseara de la ora zece  şi până astăzi la prânz,  femeia a stat agăţată pe marginea balconului, lată de zece centimetri , pe o ploaie torenţială , la temperaturi sub limita îngheţului... 

Şeful intervenţiei a analizat toate posibilităţile şi şi-a asumat riscurile. 

Au fost 40 de oameni care au supravegheat-o în fiecare secundă. Cu fiecare oră care a trecut, medicul psihiatru şi-a dat seama că starea femeii se degradează. În orice moment, putea face pasul în gol. 

Ordinul final pentru intervenţia salvatoare a venit de la inspectorul şef al Isu Bucureşti - Ilfov, Orlando Şchiopu. Este acelaşi comandant care a hotărât, în primăvara anului trecut, ca Dănuţ, un băieţel de doi ani din Teleorman, să fie scos din puţul în care căzuse, cu ajutorul unei bucăţi de fier beton.

Băiatul risca să moară îngheţat. În detaşament sunt aceiaşi salvatori care au scos pe braţe şi bebeluşii din focul de la Maternitatea Giuleşti ori tinerii care au fost prinşi în clubul Colectiv. 

După misiunea maraton din centrul Capitalei, respiră uşuraţi. Au riscat enorm. Dar au salvat o viaţă. 

Tânăra de 37 de ani a fost internată la spitalul Obregia. Medicii încearcă acum să o consilieze.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Pompierii au reuşit imposibilul şi au salvat o tânără care ameninţa că se aruncă de la peste 20 de metri înălţime