Antena Meniu Search
x

Video Tânărul evadat din arestul IPJ Dolj, în continuare de negăsit. Ucigașul este în libertate de aproape două zile

A fost a doua noapte în care sute de poliţişti şi jandarmi l-au căutat pe criminalul care a evadat din arestul politiei Dolj. Au organizat filtre pe strazi in Craiova, Filiaşi şi alte localităţi din judeţ. Fără succes până în acest moment. Ucigaşul este în libertate de aproape 36 de ore. Tânărul de 23 de ani mai făcuse şase ani de închisoare, după ce şi-a ucis bunica pe vremea când era doar un adolescent şi urma să fie audiat într-un nou dosar de crimă.

de Redactia Observator

la 20.11.2021, 08:44

Vezi și

Sute de poliţişti şi jandarmi au luat la puricat pieţele, parcurile, dar şi localurile şi cazinourile din zona în care tânărul a evadat. Fără succes, însă. Pe criminal parcă l-a înghiţit pământul. Echipele mobilizate continuă căutările în vederea identificarii, depistarii, prinderii, reîncarcerarii dar și tragerii la răspundere penală a tânărului evadat.

Andrei Sorin Cruţan executa, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, o pedeapsă de 3 ani pentru furt. A fost închis în octombrie. Joi seară a fost transferat în arestul IPJ Dolj pentru a fi audiat într-un alt dosar. În luna mai, o femeie de 82 de ani din Moţăţei a fost ucisă de un tâlhar, crima a rămas cu autor necunoscut, iar oamenii legii îl considerau pe Cruţan principalul suspect. La audieri, a cerut voie să se plimbe. A fost dus în "camera de plimbare" - un fel de curte a arestului Poliţiei Dolj, în care reţinuţii pot lua aer, supravegheaţi de poliţişti. Lăsat singur, Cruţan a forţat o uşă metalică pe care poliţiştii o considerau impenetrabilă. 

"Odată ce a reuşit să iasă din aşa zisa cameră de plimbare, deţinutului nu i-a fost deloc greu să evadeze din sediul poliţiei doljene. Este suficient să împingi puţin în gard şi ai cale liberă", relatează reporterul Observator Cristina Oprea.

Poliţişti cercetaţi pentru înlesnirea evadării tânărului

Pe acelaşi subiect

Abia după 20 de minute s-a dat alarma, când poliţiştii au văzut, pe camerele de supraveghere pe care nu ar fi trebuit să le piardă din ochi, că uşa e dată de perete şi deţinutul, dus. 

"A fost dispusă cercetarea prealabilă faţă de patru poliţişti şi totodată a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova cu privire la săvârşirea infracţiunii de înlesnire a evadării", a declarat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Evadatul, dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră

Au fost scotocite inclusiv câmpurile de pe lângă localitatea Unirea, de unde e de loc tânărul fugar, dar şi cele de lângă Moţăţei, localitatea în care a avut loc crima. Poliţiştii au folosit inclusiv câini special antrenaţi. Cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere, au reconstituit o parte din traseul fugarului. Deşi deţinut, Cruţan a fost adus în arest în haine civile, aşa că tânărul atletic care alerga pe stradă nu i s-a părut nimănui suspect. 

Evadatul a fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră. Andrei Sorin Cruţan are 1.77 m, aproximativ 65 de kilograme, faţă ovală, păr scurt şaten, ochi căprui şi este nebărbierit. Dacă îl vedeţi, nu încercaţi să-l confruntaţi, e considerat periculos. Sunaţi de urgenţă la 112! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Tânărul evadat din arestul IPJ Dolj, în continuare de negăsit. Ucigașul este în libertate de aproape două zile