Antena Meniu Search
x
LIVE

Plângere penală pentru mutarea poligonului de trageri din Târgu Cărbuneşti, după ce un tânăr a fost lovit în cap de un glonţ rătăcit

Tânărul de 22 de ani care a fost împuşcat în cap, din greşeală, în timp ce se afla în apropierea poligonului din Târgu Cărbuneşti este revoltat de ceea ce s-a întâmplat.

De Redactia Observator la 17.09.2019, 17:39
Vezi și

Tânărul de 22 de ani care a fost împuşcat în cap, din greşeală, în timp ce se afla în apropierea poligonului din Târgu Cărbuneşti este revoltat de ceea ce s-a întâmplat. De pe patul de spital, bărbatul spune că vrea să facă plângere penală pentru ca poligonul să fie mutat, cât mai departe de satul în care se afla când a fost rănit. Oamenii din sat spun că nu este prima dată când gloanţele ajung în afara zonei de trageri.

Tânărul care s-a trezit cu un glonţ în cap are acum puterea să zâmbească, dar încă nu-i vine să creadă că a trecut pe lângă un el, un pericol atât de mare.

La prânz un foc tras peste ţinte, în poligonul din Târgu Cărbuneşti l-a nimerit în cap, chiar în timp ce ieşea din curtea bisericii Măceşu, aflată la mai bine de 2 kilometri distanţă de poligonul de tragere.

Acolo, peste o sută de jandarmi făceau antrenamente cu pistoale mitralieră de calibru 7.62 mm.

Constantin Voichiţoiu, tânărul împuşcat: Am fost până acolo să măsurăm ceva şi dintr-o dată m-am trezit cu el în cap, o lovitură. Nu am ştiut nimic. Am văzut negru în faţa ochilor, am căzut pe spate, un metru m-a aruncat în spate, am căzut jos am crezut că m-am lovit cu ceva nu stiu!

Pacient: Este fenomenal să te pomeneşti aşa, dintr-o dată, e absurd.

Prietenul cu care se afla la biserică l-a dus imediat pe tânărul rănit, cu maşina, la spitalul din Târgu Cărbuneşti, iar de acolo a ajuns la Craiova.

Mădălina Ispas, director adjunct Spitalul Judeţean Craiova: I s-a extras glontul din craniu Pacientul e in stare stabilă, urmand ca prin alta interventie să-i fie curătată plaga

Oamenii care locuiesc în zona poligonului se plâng că astfel de incidente nu sunt izolate.

Alin Ivan, purtător de cuvânt IJJ Gorj: Vom acorda autoritatilor competente tot sprijinul pentru lamurirea imprejurarilor in care a avut loc acest incident.

Potrivit legii, exerciţiile de trageri în poligon trebuie anunţate cu 24 de ore înainte.

Dănuţ Birău, primarul din Târgu Cărbuneşti: E o procedura care se respecta de fiecare data. Noi suntem informaţi de comandantul unităţii militare de la Tg. Cărbuneşti.

Tragerile în poligon au fost sistate. Procurorii militari au deschis o anchetă şi vor face expertize balistice pentru a vedea cum a ajuns un glonț la 2 km distanţă în afara poligonului. Jandarmul care a greşit ţinta riscă dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Plângere penală pentru mutarea poligonului de trageri din Târgu Cărbuneşti, după ce un tânăr a fost lovit în cap de un glonţ rătăcit