Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Orașul Țăndărei băgat în carantină totală. A fost emisă Ordonanța Militară numărul 7

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a anunțat că orașul Țăndărei intră în carantină totală, resticție reglementată prin noua Ordonanța Militară nr.7 din 4 aprilie.

de Veronica Micu

la 04.04.2020 , 14:39

- Observator.tv

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a anunțat că orașul Țăndărei intră în carantină totală, resticție reglementată prin noua Ordonanța Militară nr.7 din 4 aprilie.

Vela a anunțat sâmbătă principalele prevederi ale Ordonanței Militare nr. 7, printre care instituirea carantinei totale în orașul Țăndărei, avertizând că sunt strict interzise ieșirea și intrarea în Țăndărei prin alte zone decât cele publice.

Cele mai importante declarații ale ministrului de Interne:

Articolul continuă după reclamă

- România traversează una din cele mai dificile perioade ale istoriei recente. Protejarea sănătății și a vieții cetățenilor noștri este o prioritate care concentrează eforturile tuturor.

- Distanțarea socială este unica soluție în acest moment. Știu că este extrem de greu. În aceată lună are loc una dintre cele mai importante sărbători ale creștintății.

- Vom petrece acest moment într-un mod atipic. Viața noastră și a celorlați depinde de ce facem în perioada următoare. Nimic nu are cum să vă atingă atât de rău rugându-vă să credeți că măsurile restrictive au fost luate pe baza a aceea ce au sus specialiștii.

- Vom trece cu bine doar dacă facem ceea ce trebuie. Învingătorii nu sunt cei care trișează și nesocotoesc regulile. Haideți să fim cu toții pe aceeași parte a baricadei!

- Pentru a ne atinge scopul comun, de a învinge virusul perfid, am semnat o nouă ordonanță militară. Necesitatea emiterii ordonanței: este necesară în special pentru că evoluția internațională este de așa natură încât trebuie să adaptăm măsurile luate deja pentur a ne asigura că diminiuăm la minim orice risc.

- Alt factor care ne determină să introducem noi OM este și comportamentul unor cetăpțeni, oameni care pur și simplu nu înțeleg cât este de periculos ceea ce fac.

- Legea este pentru toți și toți trebuie să o respectăm. Avem deja primul cetpțean arestat preventiv pentru că a încercat să fugă.

- Așadar, în OM 7 emisă astăzi 4 aprilie am stabilit: Se instituie carantină pentru Țăndărei

- Vom permite doar transportul de marfă, aprovizionarea populației și pt persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și desfășoară activități economice, sau ordinea publică, sanitară etc

Este strict interzisă ieșirea și intrarea în Țăndărei prin alte zone decât cele publice

- Vreau să anunț cetățenii din Țăndărei că măsurile de verificare se realizează de către personalul structurilor MAI în colaborare cu cele ale MApN. Vom aplica legea!

- Consiliul Județean Ialomița, primăria, CL vor lua măsuri pentru asigurarea serviciilor de asistență socială și aprovizionarea cu aliemnte de bază pentru persoanele fără aparținători sau alte forme de ajutor pentru persoanele care nu se pot deplasa.

- Este strict interzisă ieșirea și intrarea în Țăndărei prin alte zone decât cele publice.

- Altă măsură: Având în vedere că multe țări au intrat în zona roșie, am decis să suspendăm toate zborurile efectuate spre Austria, Belgia, SUA, M Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran, în și din aceste țări pentru 14 zile.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Orașul Țăndărei băgat în carantină totală. A fost emisă Ordonanța Militară numărul 7