Antena Meniu Search
x

Ţăndărei, prima localitate din România care iese din carantină generală

Bucurie fără margini la Ţăndărei. După 38 de zile, oraşul este prima localitate din România care iese din carantină generală. Şi nu oricum: localnicii pare că au învăţat lecţia pandemiei, acum, pe final de stare de urgenţă. Poartă măşti şi nu ies din casă fără declaraţie.

De Laurenţiu Rădulescu la 12.05.2020, 23:48
Vezi și
  • 38 de zile a fost orașul Țăndărei în carantină generală.
  • Localnicii s-au adaptat la noile condiții și poartă măști de protecție.

Marcel Vela, ministrul de Interne: O altă decizie luată azi care cred că va aduce bucurie este de a ridica măsura de carantinare pentru oraşul Ţăndărei, judeţul Ialomiţa!

Un anunț în fața căruia localnicii din Țăndărei nu și-au mascat bucuria.

Orașul păzit cu armata în ultimele săptămâni e de azi liber, iar pe străzi viața revine la normal.

Nicoleta Toma, primar Ţăndărei: O lună şi o săptămână în care am fost în carantină închişi. Măcar am scăpat de cuvântul acesta, închis, care nu ne suna deloc bine, dar asta nu înseamnă că ne-am relaxat.

O primă schimbare după deschiderea Ţăndăreiului o vedem chiar la intrarea în oraş, acolo unde în urmă cu câteva zile erau militari care trăgeau şoferii pe dreapta. Acum, un singur echipaj de poliţie care încearcă să-i sfătuiască pe oameni să evite locurile aglomerate.

"Mai presus de lege nu e nimeni", o lecție pe care Țăndărei a învățat-o cu un preț enorm. 65 de oameni s-au infectat aici cu coronavirus. 10 dintre ei au murit. Printre ei, și o asistentă medicală care lucra la spitalul din oraș. Totul, pentru că au fost localnici care nu au înțeles pericolul și care au încălcat cu bună știință regulile autorităților.

Aşa arată acum parcul din Ţăndărei. În teorie un loc închis pe perioada stării de urgenţă. În practică, însă, de câteva zile bune oamenii au ales să vină şi să stea în această zonă nerespectând legea în cazul de faţă.

Ţăndărei e prima localitate care iese din carantină, dar n-a fost primul oraş închis în România. Suceava, cel mai mare focar de coronavirus, e încă sub restricţii clare: nimeni nu intră şi nimeni nu iese de acolo.

Nicoleta Toma, primar Ţăndărei: Nu înseamnă că am intrat în vacanţă şi că de acum ne putem plimba oricum şi oriunde.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ţăndărei, prima localitate din România care iese din carantină generală