În Miercurea Ciuc s-a deschis târgul anual de produse tradiţionale de Paște
Mai avem mai bine de o lună până la Paşte, însă febra pregătirilor deja s-a instalat! În Miercurea Ciuc a fost deschis Târgul anual de produse tradiţionale care se pun pe masa pascală. Şi, cu toate că suntem în plin post, mulţi dintre cumpărători nu au putut să se abţină şi să nu deguste preparatele
Mai avem mai bine de o lună până la Paşte, însă febra pregătirilor deja s-a instalat! În Miercurea Ciuc a fost deschis Târgul anual de produse tradiţionale care se pun pe masa pascală. Şi, cu toate că suntem în plin post, mulţi dintre cumpărători nu au putut să se abţină şi să nu deguste preparatele.
O varietate de gusturi, forme şi sortimente sunt pregătite să fie puse pe masa de Paşte. Ciocolata cu lavandă a impresionat din start clienţii.
Preferata copiilor, turta dulce, a fost făcută sub forma unor figurine din desene animate, dar se găseşte, bineînţeles, şi în formă de iepuraşi sau ouă.
Simbolul cel mai mai important al sărbătorilor Pascale, oul încondeiat, este şi cel la care se lucrează din timp. Mai ales că un ou de struţ, de exemplu, se pictează şi o săptămână.
Cel mai căutat produs de Paşte este şunca. Fie proaspătă, fiartă în cuptor de lemne sau crud uscată.
Preţurile variază. De la 20 de lei kilogramul de şuncă fiartă până la 35 lei kilogramul pentru cel crud uscat.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰