Antena Meniu Search
x

Video Tatăl copilaşului salvat din apele Dunării a izbucnit în plâns când şi-a strâns fiul în braţe. Scene sfâşietoare, după ce un băiat de 6 ani a căzut de pe bac, la Galaţi

Incident grav, la Galaţi. Un copil de 6 ani a căzut în Dunăre, în timp ce încerca să urce pe bac. Băieţelul a fugit de lângă tatăl său, s-a dezechilibrat şi a căzut în apa rece a fluviului. După el, a sărit să-l ajute fratele său mai mare, însă niciunul nu ştia să înoate. Fără să ezite, un marinar s-a aruncat în apă şi i-a salvat pe amândoi.

de Redactia Observator

la 24.10.2022, 21:39

Vezi și

Scenele dramatice s-au derulat la punctul de traversare a Dunării cu bacul de la Galați spre Tulcea. Feribotul se pregătea de plecare, gardul de protecţie fusese închis, bariera era lăsată, iar ambarcaţiunea se desprinsese uşor de ponton. Martorii spun că mai multe persoane au alergat pe pasarelă încecând să forţeze urcarea pe bac.

Cosmin Andreiana, marinar: Au trecut doi adulţi şi un copil au venit în fugă pe pasarelă după ce se terminase îmbarcarea, când au ajuns în faţa pasarelei, un copil de vreo 6-7 ani noi i-am zis stai acolo, stai acolo, el venea fugind, taica-sau din spate a încercat să-l prindă de geacă a căzut în apă.

În ajutorul copilului, a sărit fratele lui mai mare. Comandantul navei i-a văzut și a oprit motoarele ca să nu îi prindă între bac și ponton.

Cosmin Andreiana, marinar: Un copilaş de vreo 17-18 ani, l-am intrebat dacă ştie să înoate, a spus ca nu.

Pe acelaşi subiect

Tatăl copiilor a izbucnit în lacrimi când și-a văzut copiii teferi, la mal

Fără să stea pe gânduri marinarul s-a aruncat în apă. Un gest salvator pentru cei doi fraţi. Odata ce fraţii au fost în siguranţă, marinarul erou a fost ajutat de colegi să iasă din apă. Tatăl copiilor a izbucnit în lacrimi când i-a văzut teferi pe mal.

Cosmin Andreiana, marinar: A venit taica-su în ponton la mine şi m-a luat în braţe, a început să plângă. Părinţii trebuiau să-l supravegheze, fiind o zonă cu risc.

Comandatul bacului spune că astfel de situaţii periculoase ar putea fi evitate dacă oamenii ar respecta regulile.

Marius Pasăre, comandantul bacului: Au vrut să sară pe bac. Şi copilul fiind mai avansat, copil de 5-6 ani, nu-l ţinea nimeni de mână, era singur pe pasarelă, a căzut în apă, colegul de faţă este un erou.

Cosmin Chelbasu, sef serviciu comercial: Din păcate nu respectă. Foarte mulţi nu respectă ,vin în fugă pe pasarelă şi se întâmplă ce s-a întâmplat. Când ai tras pasarela n-ai voie să mai intri. Bine că l-a salvat! I-a dat Dumnezeu zile. După ce se închide bariera răspunde cel care este cu copilul, nu?  Neglijenţa face pe alţii să se chinuie.

Apa Dunării are sub 13 grade, dar nici copiii, nici marinarul nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Tatăl copilaşului salvat din apele Dunării a izbucnit în plâns când şi-a strâns fiul în braţe. Scene sfâşietoare, după ce un băiat de 6 ani a căzut de pe bac, la Galaţi