Antena Meniu Search
x

Tavanul unei secţii de Poliţie din centrul Capitalei s-a prăbuşit. "Domnule ministru, raportăm: Ne cade tavanul în cap!”

Tavanul unei secţii de Poliţie din Bucureşti s-a prăbuşit. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime, însă reprezentanţii sindicatului Europol atrag atenţia în legătură cu condiţiile în care trebuie să lucreze poliţiştii.

de Redactia Observator

la 02.09.2021, 13:53

  • Secţia 3 Poliţie Bucureşti are sediul într-o clădire istorică.

Incidentul s-a produs la Secţia 3 Poliţie, care îşi are sediul într-o clădire istorică de pe Strada General H. M. Berthelot 34. După cum se poate vedea din imaginea postată de reprezentanţii Europol, bucăţi mari din tavan s-au desprins şi au căzut peste birouri.

Reprezentanţii Europol au transmis un mesaj pe măsură, arătându-l cu degetul pe ministrul Lucian Bode şi susţinând că acestea nu sunt condiţii de lucru potrivite pentru poliţiştii "dintr-o ţară cu pretenţii de Schengen". Mai mult, sindicaliştii Europol acuză autorităţile că folosesc banii avuţi la dispoziţie pentru cu totul alte motive, precum primirea a mii de migranţi afgani, decât pentru dezvoltarea statului.

Redăm mesajul integral transmis de reprezentanţii Europol: "Domnule ministru, raportăm: NE CADE TAVANUL ÎN CAP! În ultima apariție publică ministrul Bode ne-a vorbit despre drumuri și poduri, despre asfaltări și proiecte de infrastructură rutieră. Între timp, la MAI, unde figurează Lucian Bode ca ministru, cel puțin pe hârtie, în Secția 3 Poliție din București, capitala României, în anul 2021, cade tavanul peste birourile polițiștilor. Norocul a făcut să nu vorbim despre vătămări grave sau victime. Iar dincolo de ironie, o țară cu pretenții de Schengen nu este în stare să ofere condiții elementare de muncă pentru un serviciu public, cum este cel al Poliției. Dar nu e bai! Colegii noștri au depus un jurământ și si-au asumat "riscurile meseriei" când au ales să devină polițiști, vor spune cârcotașii. Nu e mare diferență că ești ultragiat pe stradă sau de propria instituție care nu dă 2 bani pe siguranța noastră și chiar a cetățenilor. Bine că avem buget să primim mii de afgani cu care statul va cheltui sume importante pe cazare și masă. Așa că, dragi cetățeni, respectați legea și faceți în așa fel încât să nu fiți nevoiți să ajungeți în interiorul unui sediu de Poliție, nu de alta dar este mai periculos decât orice amendă sau pedeapsă cu închisoarea".

Reacţia autorităţilor, după ce tavanul unei secţii de Poliţie din Bucureşti s-a prăbuşit

Un răspuns pentru sindicaliştii de la Europol a venit din partea reprezentanţilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Cei de la DGPMB susţin, printre altele, că proiectul de modernizare al sediului Secţiei 3 Poliţie merge greu tocmai din cauza faptului că se află în interiorul unei clădiri istorice. Pe de altă parte, cei de la DGPMB spun că în interiorul secţiei "se execută lucrări de reparaţii curente" şi că se caută soluţii pentru închirierea unui nou imobil care să corespundă cerinţelor funcţionale pentru o secţie de Poliţie.

Redăm mesajul integral transmis de reprezentanţii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti: "În data de 01 septembrie 2021, în interiorul clădirii în care funcționează Secția 3 Poliție, un  fragment de tencuială s-a desprins din tavan. Nu a fost rănită nicio persoană. Sediul Secției 3 Poliție este în proiect de modernizare prin BIRD. S-a efectuat deja expertiza tehnică și studiul de fezabilitate, în anul 2020. Ulterior a fost depus la Direcția de Cultură a Municipiului București, în vederea obținerii avizelor necesare. Direcția de Cultură a solicitat completarea studiului de fezabilitate cu un studiu istoric, având în vedere vechimea clădirii în care funcționează Secția 3 Poliție. Studiul istoric a fost elaborat în acest an, documentația în vederea obținerii avizelor fiind deja depusă la Direcția de Cultură a Municipiului București, în vederea analizării și avizării documentației. După avizare, în funcție de fondurile financiare alocate, se va derula procedura de achiziție proiectare și execuție. Pentru funcționarea, o scurtă perioadă de timp, în sediul subunității, din dimineața de 02.09., se execută anumite lucrări de reparații curente. Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București este în procedură de identificare, în vederea închirierii, a unui imobil care să corespunda cerințelor funcționale pentru o secție de Poliție".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Tavanul unei secţii de Poliţie din centrul Capitalei s-a prăbuşit. "Domnule ministru, raportăm: Ne cade tavanul în cap!”