Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Taxi acoperit de un roi de albine în Piatra Neamţ. Fenomenul bizar explicat de un apicultor

Oamenii au chemat jandarmii şi pompierii, însă aceştia nu au putut alunga insectele. Abia intervenţia unui apicultor a avut succes. Specialistul a venit şi cu o explicaţie pentru incidentul inedit: albinele au făcut o confuzie.

de Redactia Observator

la 15.06.2018 , 21:19

Situaţie bizară în parcarea unui centru comercial din Piatra Neamţ. Un taxi a fost acoperit de un roi de albine. Oamenii au chemat jandarmii şi pompierii, însă aceştia nu au putut alunga insectele. Abia intervenţia unui apicultor a avut succes. Specialistul a venit şi cu o explicaţie pentru incidentul inedit: albinele au făcut o confuzie. 

Apariţia apicultorului calmează oamenii, dar nu şi albinele. Timp de o oră, insectele care intrau şi ieşeau de sub taxiul parcat în parcarea unui centru comercial din Piatra Neamţ au ţinut oamenii ca pe jar.

Am parcat, am intrat, am făcut cumpărături, când am ieşit; albine pe roată. Şi pe maşină. Şi n-aţi avut curaj să intraţi în maşină. N-am avut, mi-a fost frică să nu le împrăştii, explică un taximetrist.

Vezi și

Nu a înţeles cum albinele au ajuns să ia un taxi. Până să vină specialiştii, amatorii îşi dădeau cu părerea în privinţa cauzei.

Un echipaj de jandarmi şi unul de pompieri au sosit la faţa locului, însă au constatat că nu se pot pune cu insectele. Soluţia au dat-o tot trecătorii.

Trebuie un apicultor, vine cu o ramă, vine cu un stup. Cu echipament. Şi îl ia foarte uşor. Că îi pune rama, dacă are miere şi se trage albina rapid, spun oamenii.

Zis şi făcut. După ce specialistul verifică situaţia fără costum de protecţie, se apucă de treabă. După rezolvarea situaţiei vine şi o explicaţie pentru incidentul bizar.

Îşi caută, de regulă, un loc pe care îl consideră ele mai ferit, mai izolat, ca şi o cavitate. Şi normal, având în vedere că sub maşină au găsit ele ca şi o cavitate, acolo s-au aşezat, explică apicultorul.

Specialiştii spun că albinele care roiesc sunt de obicei calme. Când se adună în locuri publice, este recomandat ca oamenii să păstreze distanţa şi să apeleze la 112.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Taxi acoperit de un roi de albine în Piatra Neamţ. Fenomenul bizar explicat de un apicultor