Un taximetrist, erou pentru copilul şi bunicul său care au plonjat cu mașina într-un lac din Constanța

De Redactia Observator.
Publicat: 26.02.2020, 07:53.
Actualizat: 26.02.2020, 12:29

Intervenţie dificilă pentru salvatorii din Constanţa. O maşină în care se afla un copil de numai nouă ani şi bunicul său a plonjat într-un lac din oraş. Un taximetrist, aflat în zonă, a dat dovadă de spirit civic şi a sărit în apă pentru a îi salva pe cei doi.

Intervenţie dificilă pentru salvatorii din Constanţa. O maşină în care se afla un copil de numai nouă ani şi bunicul său a plonjat într-un lac din oraş. Un taximetrist, aflat în zonă, a dat dovadă de spirit civic şi a sărit în apă pentru a îi salva pe cei doi.

Un taximetrist din Constanţa a fost erou pentru un băieţel de doar 9 ani şi pentru bunicul său. Maşina în care cei doi se aflau a sărit de pe şosea şi a căzut în lacul Tăbăcărie.

Martor la întreaga scenă, şoferul de taxi s-a aruncat în apa rece şi a reuşit să îi scoată pe cei doi din maşina scufundată.

Eroul este Sercin, un taximetrist din Constanţa. Aflat în timpul serviciului, bărbatul a asistat la scena îngrozitoare. Nu a rămas, însă, indiferent, şi a sărit imediat în apă după cei prinşi în interiorul maşinii.

Sercin Ristea, taximestrist: Am sărit după ei, am înotat de acolo până în faţă la maşină. Am deschis uşa din faţă, l-am scos pe dânsul şi după aia m-am dus am scos şi copilul.

Băiatul este bine şi a fost scos conştient din maşină, însă bunicul său a fost dus de urgenţă la spital cu un elicopter SMURD.

Anca Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: Colegii au identificat două persoane, un copil de aproximativ 9 ani conştient, colaborant. Transportat la spitalul judeţean Constanţa. Încă un bărbat de aproximativ 64 de ani a fost găsit în stop cardio respirator

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt poliţia Constanţa: În autoturismul respectiv au fost găsite documente medicale, asta înseamnă că bărbatul ar fi suferit de o boală şi este posibil ca acesta să fi fost motivul stopului cardio-respirator.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.